FRITZ!DECT-radiatorthermostaat kan niet worden aangemeld

Het lukt niet om een radiatorthermostaat, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 302, aan te melden bij de FRITZ!Box. Nadat er op de DECT-toets of de Connect-toets van de FRITZ!Box is gedrukt, wordt de DECT-verbinding niet tot stand gebracht. Het pictogram voor de draadloze verbinding wordt niet permanent weergegeven op het scherm van de radiatorthermostaat. In de FRITZ!Box wordt de radiatorthermostaat in het menu "Smarthome" helemaal niet of met een inactieve verbinding weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Maximaal aantal bereikt

Je kunt slechts een bepaald aantal smarthomeapparaten aanmelden bij de FRITZ!Box. Als je al het maximale aantal apparaten hebt aangemeld, kun je geen andere apparaten en dus ook geen slim stopcontact meer toevoegen.

2 Toetsblokkering uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Toetsen en leds".
  3. Klik op het tabblad "Toetsblokkering".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 "DECT Eco" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

5 Versleuteling inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" ("Alleen veilige DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)") in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten ("Herstart")").

6 Pincode instellen

Automatische aanmelding werkt alleen als je de pincode instelt op "0000" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Voer bij "Aanmelden" de pincode "0000" in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

7 Radiatorthermostaat opnieuw aanmelden

Fabrieksinstellingen van de radiatorthermostaat laden

1. Druk bij de radiatorthermostaat op de toets "Menu". Houd bij FRITZ!DECT 302 de toets ten minste gedurende 2 seconde ingedrukt.
  2. Indien beschikbaar, druk op  (volgende menupagina).
  3. Druk op  (fabrieksinstellingen laden) of selecteer in het menu "Zurücksetzen" of "RES".
  4. Druk op "OK".
  5. Druk opnieuw op "OK" als je hierom wordt verzocht.

DECT-verbinding tot stand brengen

1. Verwijder de batterijen gedurende ten minste 30 seconden uit het batterijvak van de radiatorthermostaat.
  2. Als de radiatorthermostaat niet op de radiator is gemonteerd:
    1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
    2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
    3. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
    4. Binnen 2 minuten: plaats de batterijen weer. Volg de instructies op het scherm van de radiatorthermostaat.
  3. Als de radiatorthermostaat op de radiator is gemonteerd:
    1. Plaats de batterijen weer.
    2. Volg de instructies op het scherm van de radiatorthermostaat. Het aanpassen van het ventiel is voltooid als de vooraf ingestelde temperatuur op op het scherm verschijnt.
    3. Klik voor aanmelding bij de FRITZ!Box in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
      1. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
      2. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
      3. Binnen 2 minuten: druk bij de radiatorthermostaat op de toets "Menü".
      4. Druk bij de FRITZ!DECT 302 op (aanmelding starten) en vervolgens op "OK".

Belangrijk:Druk op de toets naast "OK", niet op "OK" op het scherm.

5. Selecteer bij de FRITZ!DECT 301 de menuoptie "FUNK" of "Anmeldung" en druk op de toets "OK". De melding "Anmeldung war erfolgreich" wordt weergegeven.

De draadloze verbinding is tot stand gebracht zodra op het scherm van de radiatorthermostaat het pictogram voor de bestaande draadloze verbinding wordt weergegeven.