Knowledge Base-artikel #3581

FRITZ!Box voor verbinding met het mobiele netwerk van Magenta configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid voor verbindingen met het mobiele netwerk van Magenta. Je hoeft alleen maar je simkaart in de FRITZ!Box te plaatsen en de pincode in de gebruikersinterface in te voeren.

Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Simkaart in FRITZ!Box plaatsen

1. Plaats de simkaart (mini-SIM, 25 × 15 × 0,76 mm) die je van je mobiele provider hebt ontvangen in de simkaartsleuf met de schuine hoek naar links en de contactpunten naar beneden.

Belangrijk:Gebruik geen simkaarthouder waaruit al een micro- of nanosimkaart is gedrukt, omdat deze klem kunnen gaan zitten en de simkaartsleuf kunnen beschadigen.

2. Schuif de simkaart voorzichtig in de simkaartsleuf totdat de kaart vastklikt. De simkaart steekt enkele milimeters uit de simkaartsleuf.
    Simkaart plaatsen

Opmerking:Druk kort tegen de simkaart om deze uit de simkaartsleuf te verwijderen.

2 Mobiele antennes op FRITZ!Box vastschroeven

1. Schroef de twee meegeleverde mobiele antennes vast op de antenne-aansluitingen van de FRITZ!Box.
    Mobiele antennes aansluiten

Belangrijk:Als je de FRITZ!Box gebruikt op de rand van het LTE-dekkingsgebied, zijn de twee meegeleverde mobiele antennes mogelijk niet voldoende voor een stabiele radioverbinding. Gebruik in dit geval een buitenantenne.

3 Land van gebruik configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "System" en vervolgens op "Region and Language".
  4. Klik op het tabblad "Regional Options".
  5. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Austria".

Belangrijk:Door wijziging van de de regionale opties worden de telefonie-instellingen (bijvoorbeeld telefoonapparaten, doorschakelingen, kiesregels) teruggezet en moeten opnieuw worden geconfigureerd.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wizards".
  2. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik dan op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".
    FRITZ!Box-wizard openen
  3. Schakel de optie "Access via mobile network" in en klik op "Next".
  4. Als voor de simkaart een pincode (Personal Identification Number) vereist is, voer dan in de wizard de pincode voor de simkaart in.

Belangrijk:De pincode bevat alleen cijfers. Als je 3 keer de verkeerde pincode invoert, moet je de superpin/pukcode gebruiken. Informatie over de pin en superpin/pukcode krijg je van Magenta.

5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Hulp bij problemen: