BSSID van FRITZ!Box opzoeken

Een BSSID (Basic Service Set Identifier) wordt gebruikt om een Wi-Fi-toegangspunt, zoals bijvoorbeeld een router of een repeater, duidelijk te identificeren in een Wi-Fi-netwerk. In sommige programma's voor configuratie van Wi-Fi-verbindingen is het vereist om een BSSID in te voeren wanneer je een Wi-Fi-verbinding met je FRITZ!Box wilt configureren.

De BSSID van de FRITZ!Box is het MAC-adres waaronder de FRITZ!Box is te bereiken voor Wi-Fi-apparaten. Welk MAC-adres je moet invoeren hangt ervan af of de Wi-Fi-verbinding tot stand wordt gebracht via het 2,4- of 5 GHz-netwerk:

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Wi-Fi-MAC-adres opzoeken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi-netwerk" ("Draadloos netwerk").
  3. Klik op "Meer informatie over het Wi-Fi-netwerk" en lees het MAC-adres in kwestie af.