Knowledge Base-artikel #1172

FRITZ!Powerline via powerline met het thuisnetwerk verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via powerline met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je FRITZ!Box optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde Wi-Fi-instellingen gebruikt als in de FRITZ!Box, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het Wi-Fi-netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de tweede FRITZ!Powerline-adapter, die je aan het thuisnetwerk wilt toevoegen, zich in de fabrieksinstellingen bevinden. Als je FRITZ!Powerline als set hebt aangeschaft, voer je deze maatregelen uit met de FRITZ!Powerline-adapter met Wi-Fi-functie:

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  2. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    ModelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260EConnect15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000EPowerline · Security10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN ·WPS en Powerline · Security10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510ESecurity12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500EReset2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

FRITZ!Powerline-adapters uit een set hebben zijn al met elkaar verbonden en kunnen in gebruik worden genomen zonder extra instellingen te configureren. Als je de FRITZ!Powerline-adapters afzonderlijk hebt aangeschaft, moet je de adapters eerst met elkaar verbinden.

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter die aan het netwerk moet worden toegevoegd, in een contactdoos in de buurt van een FRITZ!Powerline-adapter die al deel uitmaakt van het powerlinenetwerk.
  2. Wacht tot de FRITZ!Powerline-adapter klaar is voor gebruik en de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  3. Druk op beide FRITZ!Powerline-adapters kort op de verbindingsknop. Het maakt niet uit bij welke FRITZ!Powerline-adapter je als eerste op de knop drukt. Nadat je de knop hebt losgelaten, knippert de "Power"-led. Afhankelijk van het model FRITZ!Powerline, knipperen tegelijkertijd nog verschillende andere leds.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E / 546E / 540EPowerline · Security
    FRITZ!Powerline 530E / 520E / 510E / 500ESecurity
  4. Zodra de "Powerline"-led blijft branden, is de procedure afgesloten en zijn de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbonden.

3 FRITZ!Powerline-adapter aansluiten

1. Steek elke FRITZ!Powerline-adapter voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Als je een enkele FRITZ!Powerline-adapter hebt aangeschaft: verbind de eerste FRITZ!Powerline-adapter, die al in je bezit was, voor configuratie rechtstreeks met een LAN-poort van de FRITZ!Box.
    • Als je FRITZ!Powerline als set hebt aangeschaft: verbind de FRITZ!Powerline-adapter zonder Wi-Fi-functie met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

4 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Steek de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter met Wi-Fi-functie op de gewenste plek in een stopcontact. Zodra de "Powerline"-led van de FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de powerline-adapter met het thuisnetwerk verbonden.