FRITZ!Box meldt "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth"

In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende melding weergegeven:

• "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth (2,4 GHz)"

Oorzaak

• De FRITZ!Box reduceert in het 2,4GHz-Wi-Fi-netwerk in omgevingen waarin zich veel andere 2,4GHz-Wi-Fi-netwerken bevinden automatisch de kanaalbandbreedte van 40 MHz tot 20 MHz. Door de kanaalbandbreedte tijdelijk te reduceren, hebben Wi-Fi-verbindingen in de 2,4GHz-frequentieband minder last van interferentie en wordt de gebruikersdatasnelheid van de verbindingen verhoogt.

1 Instellingen voor Wi-Fi-kanaal automatisch configureren

In de fabrieksinstellingen analyseert de FRITZ!Box regelmatig de Wi-Fi-omgeving en de verbindingskwaliteit van de draadloze netwerkapparaten. Op basis van deze analyse selecteert de FRITZ!Box automatisch de beste instellingen voor het Wi-Fi-kanaal. Als de je de instelling voor het automatisch aanpassen van de instellingen van het Wi-Fi-kanaal hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi Channel".
  3. Schakel de optie "Set Wi-Fi channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. De Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box worden nu tijdelijk verbroken en vervolgens automatisch opnieuw tot stand gebracht.