Deurintercom in FRITZ!Box configureren

Als je voordeur een deurintercom heeft, kun je via een deurintercomsysteem dat is verbonden met je telefooncentrale, heel handig je telefoon gebruiken om de deuropener te bedienen.

Voorwaarden/beperkingen

• De deurintercom moet over een a/b-interface beschikken die de toonkiezen (DTMF) gebruikt. Andere 2-of 4-draads oplossingen worden niet ondersteund.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Als de analoge poort ("FON 1") die je hebt verbonden met de deurintercom al beschikbaar is in de lijst, klik je bij het apparaat op de knop (verwijderen).
  4. Klik op de knop "Configure New Device".
  5. Schakel de optie "Door intercom system with a/b interface" in en klik op "Next".
  6. Als er een deurbel wordt ingedrukt, belt de deurintercom het bestemmingsnummer. Voer in de velden "Extension number" de nummers in, die in de deurintercom zijn ingesteld voor de afzonderlijke deurbellen.

Belangrijk:Voor de deurbellen mag je geen interne telefoonnummers van telefoonapparaten van de FRITZ!Box te gebruiken.

7. Selecteer vervolgens in de vervolgkeuzelijst "Route doorbells to" de telefoons of de telefoonnummers waarnaar het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd:

Belangrijk:Je kunt één of meer interne telefoonnummers selecteren of één extern telefoonnummer. Een combinatie van interne en externe telefoonnummers is niet mogelijk.

• Als er een bepaalde telefoon moet rinkelen, selecteer dan de telefoon in kwestie.
    • Als alle aangesloten telefoons (paging-oproep) moeten rinkelen, selecteer dan "All telephones".
    • Als er een extern telefoonnummer (andere aansluiting, mobiele telefoon) moet rinkelen, selecteer dan "Telephone number" en voer je het bestemmingsnummer in.
    • Als er meerdere met de FRITZ!Box verbonden telefoons (belgroep) moeten rinkelen:
      1. Selecteer de optie "Telephone number".
      2. Voer het snelkiesnummer in van een interne belgroep, bijvoorbeeld 701.
  8. Klik op "OK" en vervolgens op "Next" om de instellingen op te slaan.