FRITZ!NAS geeft niet alle beschikbare bestanden en mappen weer

Op http://fritz.nas worden niet alle bestanden en mappen weergegeven van een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box. Wanneer het USB-opslagmedium wordt benaderd met Windows Verkenner of wanneer het USB-opslagmedium wordt aangesloten op een computer, worden alle bestanden en mappen weergegeven.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Bestandsindex bijwerken

De FRITZ!Box indexeert de bestanden alleen automatisch als deze met een webbrowser worden gekopieerd naar http://fritz.nas. Bestanden die met Windows Verkenner of andere programma's worden gekopieerd naar een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box, worden pas weergegeven nadat de bestandsindex van de FRITZ!Box is bijgewerkt.

Werk de bestandsindex bij via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box, met een FRITZ!Fon of een afspeelapparaat of -programma dat UPnP ondersteunt (bijvoorbeeld smartphone met VLC media player):

Bestandsindex via FRITZ!Box-gebruikersinterface bijwerken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Storage (NAS)".
  3. Klik in de tabel "Storage on the FRITZ!Box" op "not created" of "was created" bij elk opslagmedium dat bestanden bevat.

Bestandsindex met FRITZ!Fon bijwerken

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menu "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Media player" > "OK" > "AVM FRITZ!Mediaserver" > "OK" > "File index" > "OK" > "Start Indexing" >"OK"

Bestandsindex via UPnP bijwerken

1. Open de mediaserver van de FRITZ!Box op een afspeelapparaat of -programma dat UPnP ondersteunt.
  2. Klik op "File Index" en vervolgens op "Start Indexing".

2 Toegangsmethode aanpassen aan gebruikersrechten van de FRITZ!Box-gebruiker

Als je jezelf bij FRITZ!NAS aanmeldt met gebruikersnaam en wachtwoord, zorg er dan voor dat de gebruikte FRITZ!Box-gebruiker toegangsrechten voor alle mappen heeft:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop ("Edit") naast de gebruiker die toegang moet krijgen tot de opslag (NAS).
  4. Klik op de knop "Add Directory".
  5. Schakel de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in en klik op "OK".

LET OP:Als je toegang verleent tot alle directories, heeft de gebruiker ook toegang tot alle faxberichten, berichten op het antwoordapparaat en alle online opslag die je hebt geconfigureerd.

6. Stel bij "Directory" de lees- en schrijfrechten in voor toegang tot de opslag.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.