Knowledge Base-artikel #3286

In het thuisnetwerk via FTP toegang tot USB-opslagmedium aan de FRITZ!Box

Op computers in het thuisnetwerk kun je via het FTP-protocol toegang krijgen tot een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box.

Toegang tot USB-opslagmedium via FTP

We gebruiken Windows 8 als voorbeeld om je hier te laten zien hoe je de FTP-toegang in Windows Verkenner configureert:

Opmerking:Informatie over de werkwijze bij andere besturingssystemen verkrijg je bij de fabrikant. macOS heeft alleen leesrechten op de FTP-server. Gebruik een FTP-programma (bijvoorbeeld Cyberduck of Filezilla) voor schrijfrechten op de FTP-server onder macOS .

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + E in.
    • De Windows-verkenner wordt geopend.
  2. Klik in de menubalk op "Deze pc" en vervolgens op "Een netwerklocatie toevoegen" en dan op "Volgende".
  3. Klik op "Een aangepaste netwerklocatie selecteren" en vervolgens op "Volgende".
  4. Voer in het veld "Internet- of netwerkadres" ftp://fritz.box in en klik op "Volgende".

Belangrijk:Wanneer de FRITZ!Box als draadloze repeater of IP-client is geconfigureerd voer dan niet "fritz.box" in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box in het lokale netwerk kan worden bereikt.

5. Schakel de optie "Anoniem aanmelden" uit.
  6. Voer in het tekstveld "Gebruikersnaam" de naam in van een FRITZ!Box-gebruiker die is gemachtigd FRITZ!NAS-inhoud te openen en klik op "Volgende".

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

7. Voer in het tekstveld "Geef een naam voor deze netwerklocatie op" een naam naar keuze in, klik op "Volgende" en vervolgens op "Voltooien".
    • Het venster "Aanmelden als" wordt geopend.
  8. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die is gemachtigd voor toegang tot de FRITZ!NAS-inhoud.
  9. Schakel de optie "Wachtwoord opslaan" in en klik op "Aanmelden".
    • Nu wordt een venster geopend met alle beschikbare NAS-inhoud in de FRITZ!Box.

Opmerking:In Windows Verkenner wordt hierbij automatisch een snelkoppeling naar het USB-opslagmedium gemaakt onder "Netwerklocatie" en ook in het navigatievenster onder "Computer".