FRITZ!Box meldt "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth"

In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende melding weergegeven:

• "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth (2,4 GHz)"

Oorzaak

• De FRITZ!Box reduceert in het 2,4GHz-Wi-Fi-netwerk in omgevingen waarin zich veel andere 2,4GHz-Wi-Fi-netwerken bevinden automatisch de kanaalbandbreedte van 40 MHz tot 20 MHz. Door de kanaalbandbreedte tijdelijk te reduceren, hebben Wi-Fi-verbindingen in de 2,4GHz-frequentieband minder last van interferentie en wordt de gebruikersdatasnelheid van de verbindingen verhoogt.

1 Optimale Wi-Fi-kanaal configureren

In de fabrieksinstellingen controleert de FRITZ!Box zelfstandig de Wi-Fi-omgeving en stelt automatisch de instellingen in voor de Wi-Fi-kanalen. De FRITZ!Box kan echter niet bij elke storing het meest geschikte zendkanaal bepalen voor alle draadloze netwerkapparaten. Selecteer daarom het Wi-Fi-kanaal in de FRITZ!Box dat het minst wordt beïnvloed door storingen in de Wi-Fi-omgeving:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Channel" ("Radio Channel").
  3. Klik in de sectie "Wireless environment" op de link "Show disturbances to wireless network".
  4. Gebruik de grafiek om te bepalen welk kanaal in het lagere frequentiebereik het minst wordt beïnvloed door andere Wi-Fi-netwerken en interferentiebronnen.
  5. Schakel in de sectie "Wi-Fi Channel" ("Radio Channel Settings") de optie "Adjust Wi-Fi channel settings" ("Adjust the radio channel settings") in.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Radio channel" het gevonden kanaal met de minste interferentie.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  8. Als je nu nog steeds problemen ondervindt met de Wi-Fi-verbinding, herhaal je de stappen 3 - 7 met een Wi-Fi-kanaal in het middenbereik en vervolgens met een kanaal in het hogere frequentiebereik en gebruik je het Wi-Fi-kanaal dat het minst wordt beïnvloed door interferentie.

Belangrijk:De grafiek van de Wi-Fi-omgeving is een momentopname! De drukte op de frequentieband kan in de loop van de dag duidelijk veranderen omdat veel Wi-Fi-netwerken worden ingeschakeld bij gebruik. Controleer daarom meerdere malen welke Wi-Fi-kanalen het minst worden beïnvloed door interferentie.