Knowledge Base-artikel #1574

FRITZ!OS handmatig bijwerken

Met de online update-functie kun je snel en gemakkelijk het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box installeren. In sommige gevallen kan een online update echter niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Box geen internetverbinding heeft. Voer dan een handmatige update uit.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

Download eerst het FRITZ!OS-bestand. Als je met je eigen FRITZ!Box geen verbinding kunt maken met internet, kun je het bestand bijvoorbeeld ook downloaden op een smartphone met een mobiele internetverbinding of op een computer bij bijvoorbeeld je buren of op kantoor:

1. Open in een webbrowser download.avm.de/fritzbox/.
  2. Ga naar de map "fritzbox-7360-v1" of "fritzbox-7360-v2", vervolgens naar de submap "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Belangrijk:Je vindt het versienummer in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Update" bij het tabblad "FRITZ!OS File". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Het nummer van de v1 begint met 111 en het nummer van de v2 begint met 124.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Update handmatig uitvoeren

Mobielenetwerkverbinding onder Android uitschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de update met een Android-smartphone of -tablet wilt uitvoeren. Met Android is de gebruikersinterface van de FRITZ!Box alleen toegankelijk als het Android-apparaat géén verbinding met het mobiele netwerk heeft:

1. Schakel op het Android-apparaat de vliegtuigmodus in om alle verbindingen te verbreken.
  2. Schakel op het Android-apparaat alleen Wi-Fi in om de verbinding met de FRITZ!Box tot stand te brengen.

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update" of "Firmware Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File" of "Firmware File". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup", meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kunt u altijd een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".

Als je de update hebt uitgevoerd met een Android-apparaat, dan kun je de vliegtuigmodus op het Android-apparaat weer uitschakelen zodra de FRITZ!OS-update is voltooid.