Knowledge Base-artikel #1192
FRITZ!Box 7369

FRITZ!Box als draadloze repeater gebruiken

Je kunt de FRITZ!Box als draadloze repeater (Wi-Fi) verbinden met een FRITZ!Box (basisstation) die je al hebt. De internetdiensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die al aanwezig is, zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box die als draadloze repeater is geconfigureerd en kunnen worden gebruikt door de apparaten (bijvoorbeeld computer, smartphone) die hiermee zijn verbonden. Met een router van een andere fabrikant kan de FRITZ!Box niet worden gebruikt als draadloze repeater.

Voorwaarden / beperkingen

• De naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (basisstation) moet zichtbaar zijn.
  • Voor de draadloze repeater kan niet worden gegarandeerd dat het programma-aanbod via IPTV probleemloos kan worden afgespeeld. Daarom raden we aan media-ontvangers rechtstreeks of via een powerline-adapter (bijvoorbeeld FRITZ!Powerline) te verbinden met de FRITZ!Box (basisstation).

1 FRITZ!Box als draadloze repeater configureren

Computer met draadloze repeater verbinden

1. Verbind een computer via Wi-Fi of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als draadloze repeater.
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Repeater". Als het menu niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  3. Schakel de optie "Repeater" in.
  4. Selecteer onder "Access Point Selection" het Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang. Als het basisstation niet wordt weergegeven:
    1. Verklein de afstand tussen de twee apparaten.
    2. Klik op de knop "Refresh List" en selecteer vervolgens het basisstation.
  5. Voer in het invoerveld "Network key" de Wi-Fi-netwerksleutel van het basisstation in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als draadloze repeater.

Opmerking:Als draadloze repeater is de FRITZ!Box niet meer bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box (basisstation) en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box in repeater-modus krijgt toegewezen van de FRITZ!Box (basisstation).

2 Draadloze instellingen aanpassen

Configureer de volgende instellingen in de draadloze repeater, zodat je draadloze netwerkapparaten altijd automatisch verbinding maken met de FRITZ!Box met de beste draadloze ontvangst (draadloos roamen):

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Voor het gebruikte Wi-Fi-netwerk voer je dezelfde "Name of the wireless radio network (SSID)" in als de naam die je hebt ingevoerd in het basisstation. Als de repeater meerdere frequentiebanden ondersteunt, er wordt echter maar één Wi-Fi-netwerk weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security".
  6. Schakel de optie "WPA Encryption" in.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WPA mode" de optie "WPA2 (CCMP)". Als niet al je draadloze netwerkapparaten WPA2-versleuteling ondersteunen, selecteer dan de optie "WPA + WPA2".
  8. Voer in het invoerveld "Network key" dezelfde Wi-Fi-netwerksleutel in als de Wi-Fi-netwerksleutel die is geconfigureerd in het basisstation.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box die je als draadloze repeater gebruikt op een plaats waar deze het signaal van het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang in goede kwaliteit kan ontvangen.