Dongel voor mobiel internet wordt niet door de FRITZ!Box gevonden

Een dongel voor mobiel internet wordt niet gevonden door de FRITZ!Box. Nadat de stick is aangesloten op de FRITZ!Box, wordt deze niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices".

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Controleren of de dongel voor mobiel internet goed werkt

1. Sluit de dongel voor mobiel internet bij wijze van test rechtstreeks aan op een USB-poort van je computer.
  2. Als de computer de dongel voor mobiel internet niet kan vinden, is de dongel voor mobiel internet defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

3 Dongel voor mobiel internet rechtstreeks op FRITZ!Box aansluiten

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de dongel voor mobiel internet hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

1. Sluit de dongel voor mobiel internet bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan op de FRITZ!Box.
  2. Als de dongel voor mobiel internet nu wel wordt gevonden, is de USB-hub defect of de hub ondersteunt de aangesloten dongel voor mobiel internet niet.

4 Externe voeding gebruiken

1. Verwijder alle USB-apparaten van de FRITZ!Box.
  2. Verbind alleen de dongel voor mobiel internet via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.
  3. Als de dongel voor mobiel internet nu wordt gevonden, verbruikt deze meer dan 500 mA en kan dus alleen worden gebruikt als je deze met de FRITZ!Box verbindt via een actieve USB-hub.

Belangrijk:Conform de USB 2.0-specificatie levert de FRITZ!Box USB-apparaten maximaal 500 mA. Als je meer dan één USB-apparaat zonder eigen voeding wilt aansluiten, dan mogen alle andere apparaten niet meer dan 100 mA verbruiken. Verbind apparaten die meer stroom nodig hebben via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.