iPhone of iPad in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een iPhone of iPad gemakkelijk verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box. Het Apple-apparaat heeft vervolgens toegang tot de internetverbinding, FRITZ!NAS en de mediaserver van de FRITZ!Box en kan met onze FRITZ!Apps vele andere functies van de FRITZ!Box gebruiken.

1 iPhone of iPad met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik dan op het pictogram "aan/uit".
  4. Tik onder "Netwerken" op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer dan de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.

Opmerking:De netwerknaam en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box kun je desgewenst opzoeken zoals wordt beschreven in de handleiding Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren.

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".
  6. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht en het iOS-apparaat heeft via de FRITZ!Box toegang tot het internet.

2 FRITZ!Box met iPhone of iPad gebruiken

Multimediabestanden afspelen van FRITZ!Box-mediaserver

Als je de FRITZ!Box gebruikt als mediaserver en foto's, video's of muziek van de FRITZ!Box-mediaserver wilt streamen:

1. Installeer VLC for Mobile of een andere app die bestanden van AV-mediaservers kan streamen (Universal Plug and Play Audio/Video).

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

Als je onderweg vanuit het internet een veilig versleutelde netwerkverbinding (VPN, Virtual Private Network) met je FRITZ!Box en apparaten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen: