Mesh Repeater kan niet worden geactiveerd voor telefonie

Een FRITZ!Box die als Mesh Repeater is geconfigureerd, kan niet worden geactiveerd voor telefonie. Nadat op de link "Enable" is geklikt in de gebruikersinterface van de Mesh Master, onder "Home Network > Mesh Networking > Mesh Settings", wordt de Mesh Repeater niet opgenomen in de lijst met geactiveerde Mesh Repeaters.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Telefoonnummers in de Mesh Repeater wissen

Als je al telefoonnummers hebt geconfigureerd in de Mesh Repeater, moet je éérst de telefoonnummers wissen en de Mesh Master of de Mesh Repeater opnieuw opstarten:

1. Klik in de gebruikersinterface van de Mesh Repeater op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Wis alle telefoonnummers die zijn geconfigureerd in de Mesh Repeater. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

Start de Mesh Master of de Mesh Repeater een keer opnieuw op:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 IP-telefoon uit Mesh Master verwijderen

Als de Mesh Repeater wordt geactiveerd, wordt er in de Mesh Master automatisch een IP-telefoon geconfigureerd voor de Mesh Repeater. In de Mesh Master kunnen maximaal 10 IP-telefoons worden geconfigureerd. Als je al 10 IP-telefoons hebt geconfigureerd in de Mesh Master, verwijder dan ten minste één IP-telefoon:

1. Klik in de gebruikersinterface van de Mesh Master op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Wis een telefoon die is geconfigureerd voor de verbinding "LAN/WLAN". Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.

Als de Mesh Repeater nog steeds niet kan worden geactiveerd, voorkomen verkeerde instellingen dat de Mesh Repeater wordt opgenomen in de lijst met geactiveerde Mesh Repeaters en moet je Mesh Repeater opnieuw configureren.