Knowledge Base-artikel #3559

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van TriNed configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid voor gebruik met TriNed. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar te verbinden met de glasvezelmodem en in de FRITZ!Box "TriNed" te selecteren als internetprovider. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet en multimedia.

Belangrijk:Op dit moment hebben wij geen informatie over de vraag hoe telefonie van TriNed kan worden gebruikt met de FRITZ!Box. Zodra we informatie daarover hebben, zullen we deze handleiding bijwerken.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de poort "LAN 1" van de FRITZ!Box. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de gele netwerkkabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box.
  2. Steek het andere uiteinde van de netwerkkabel in de LAN-poort van de glasvezelmodem (ONT, Optical Network Termination).

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wizards".
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik dan op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".
    FRITZ!Box-wizard openen
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de optie "TriNed".
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.
  6. De FRITZ!Box controleert nu of de internetverbinding tot stand kan worden gebracht. De configuratie is voltooid als de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de controle van de internetverbinding niet is geslaagd, is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met TriNed.