Knowledge Base-artikel #3655

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van Telenet configureren

Om de FRITZ!Box op de aansluiting van Telenet te kunnen gebruiken, hoef je de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de kabelmodem van Telenet en de internettoegang te configureren. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet en televisie (Telenet tv).

Belangrijk:Op dit moment hebben wij geen informatie over de vraag of er met de FRITZ!Box via Telenet getelefoneerd kan worden en zo ja, hoe de telefoonnummers in de FRITZ!Box moeten worden geconfigureerd. Zodra we informatie daarover hebben, zullen we deze handleiding bijwerken.

Voorwaarden/beperkingen

• De internetverbinding wordt door de LAN-poort van de FRITZ!Box beperkt tot 90 à 93 Mbit/s.

Belangrijk:Bij kabelaansluitingen met een snelheid van meer dan 100 Mbit/s raden wij aan een FRITZ!Box met gigabit-LAN te gebruiken. Informatie over actuele FRITZ!Box-modellen vind je op onze productpagina.

1 Kabelmodem aansluiten

1. Verbind de kabelmodem met de eerste multimedia-einddoos of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de installatie. Gebruik daarvoor de door de installateur geleverde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik dan op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".
    FRITZ!Box-wizard openen
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "existing connection over LAN".
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard. De wizard leidt je door de configuratie van de internettoegang en geeft aan wanneer je de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel met een LAN-poort van de kabelmodem kunt verbinden.
  6. Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand via de kabelmodem. De configuratie is voltooid als de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de internetverbinding niet tot stand kan worden gebracht, dan is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met Telenet.