FRITZ!Box voor gebruik op de DSL-aansluiting configureren

Je wilt een nieuwe FRITZ!Box verbinden en configureren? ✔ Houd de toegangsgevens bij de hand en start de wizard voor internettoegang.

De FRITZ!Box brengt de internetverbinding automatisch tot stand als je de FRITZ!Box verbindt met de DSL-aansluiting en je je persoonlijke toegangsgegevens invoert in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

Kijk ook bij onze provider-specifieke handleidingen op FRITZ!Box configureren: handleidingen voor verschillende providers. Als je internetprovider daar niet bij staat, ga dan te werk zoals beschreven in deze handleiding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box op de DSL-aansluiting aansluiten

1. Steek de DSL-kabel in de bus "DSL van de FRITZ!Box en in de met "F" gekenmerkte bus van de TAE-contactdoos of in de DSL-aansluiting.
    FRITZ!Box aansluiten op een DSL-aansluiting in Duitsland (links) en in andere landen (rechts)

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik dan op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".
    FRITZ!Box-wizard openen
  4. Als je internetprovider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je je internetprovider. Als je provider er niet tussen staat, selecteer je "more Internet service providers".
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven, selecteer je de optie "other Internet service provider".
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. Vervolgens kun je je telefoonnummers configureren in de FRITZ!Box en je draadloze netwerkapparaten verbinden met de FRITZ!Box.

3 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Als je telefoons wilt aansluiten op de FRITZ!Box en met deze telefoons wilt bellen via het internet:

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.