Knowledge Base-artikel #1264
FRITZ!Box 7490
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!DECT-stopcontact kan niet worden aangemeld

Het lukt niet om het slimme stopcontact, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, aan te melden. Na de automatische configuratie blijft de DECT-led knipperen en er kan geen DECT-verbinding tot stand worden gebracht tussen de FRITZ!Box en het slimme stopcontact FRITZ!DECT.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Toetsblokkering uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Toetsen en leds".
  3. Klik op het tabblad "Toetsblokkering".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 "DECT Eco" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 Versleuteling inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" ("Alleen veilige DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)") in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten ("Herstart")").

5 FRITZ!DECT opnieuw aanmelden

FRITZ!DECT afmelden

1. Houd de DECT-toets van de FRITZ!DECT gedurende ten minste 6 seconde ingedrukt.

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

FRITZ!DECT aanmelden

1. Steek de FRITZ!DECT in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  3. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  4. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  5. Binnen 2 minuten: druk op de DECT-toets van de FRITZ!DECT. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT-led snel begint te knipperen. Zolang de led snel knippert, staat de FRITZ!DECT in de aanmeldmodus.

Zodra de DECT-led van de FRITZ!DECT blijft branden, is de DECT-verbinding tot stand gebracht. Vervolgens kun je de FRITZ!DECT op de beoogde locatie plaatsen en configureren en bedienen via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Smarthome".