Carrier select-codes en kiesregels configureren

Een kiesregel bepaalt welk telefoonnummer of welke carrier select-code (carrier select-bellen) de FRITZ!Box gebruikt voor uitgaande oproepen naar telefoonnummers binnen een bepaalde nummerreeks (bijvoorbeeld naar mobiele telefoonnummers) of naar een bepaald telefoonnummer. Dit betekent dat je altijd tegen het goedkoopste telefoontarief kunt bellen.

Je kunt bijvoorbeeld bepalen dat een bepaalde nummerreeks (bijvoorbeeld 001) altijd wordt gekozen via een goedkope carrier select-code, of dat oproepen naar een bepaald telefoonnummer altijd via een bepaald internettelefoonnummer tot stand worden gebracht.

Voorwaarden/beperkingen

• Carrier select-codes (carrier select-bellen) kunnen alleen in Duitsland worden gebruikt bij telefoonnummers van Deutsche Telekom.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Carrier select-code configureren

Als je provider toestaat om carrier select-codes te gebruiken, kun je deze in de FRITZ!Box configureren. De carrier-selectcode wordt dan bij een uitgaande oproep vóór het eigenlijke telefoonnummer gekozen. Daardoor wordt het gesprek gevoerd via de provider van de carrier select-code en berekend op basis van het huidige tarief van de carrier select-provider.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Klik op het tabblad "Provider Prefixes" ("Carrier prefixes").
  4. Als je alle oproepen via een bepaalde carrier select-code tot stand wilt brengen, voer je de betreffende carrier select-code in onder "Global Provider Prefix" ("Global Carrier Prefix"). De "Global Provider Prefix" is dan geldig voor alle uitgaande oproepen waarvoor geen carrier select-code is geconfigureerd.
  5. Als je bepaalde oproepen via een bepaalde carrier select-code tot stand wilt brengen, voer je de betreffende carrier select-code in onder "Global Provider Prefix" ("Global Carrier Prefix"). Deze carrier select-codes kun je vervolgens in de kiesregels gebruiken voor oproepen naar een enkel telefoonnummer of voor oproepen naar een bepaalde nummerreeks, bijvoorbeeld mobiele telefoonnummers, buitenland.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Kiesregels configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Klik op het tabblad "Dialing Rules".
  4. Klik op de knop "New Dialing Rule".
  5. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "number range" op welk type oproepen je de kiesregel wilt toepassen. Als je hier "Telephone number" hebt geselecteerd, voer dan ook een telefoonnummer of een nummerreeks in.

Voorbeeld:
    Voer 030 in als de kiesregel moet worden toegepast op alle oproepen naar Utrecht.

6. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Connect via" het uitgaande telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor deze oproepen. Als je "Internet" selecteert, gebruikt de FRITZ!Box het eerste internettelefoonnummer dat is geconfigureerd onder "Telephony > Telephone Numbers".
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.