Firewall meldt aanvallen op TCP-poort 80 of 53805 of ongewenste pakketten van het type 0x88e1

In deze handleiding worden de volgende problemen behandeld:

• Een firewall op een computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk meldt regelmatige aanvallen ("Syn Flood", "Denial of Service (DoS)") op TCP-poort 80, 53805 of een andere poort tussen 50001 en 59999.
  • Een firewall of een programma voor het analyseren van netwerkverbindingen zoals Wireshark meldt om de vijf seconden pakketten van het type 0x88e1 (EtherType).

Verbindingen vormen geen beveiligingsrisico

De inkomende verbindingen zijn niet afkomstig van internet, maar van de FRITZ!Box en vormen geen beveiligingsrisico.

• TCP-poort 80::
    De FRITZ!Box gebruikt TCP-poort 80 om regelmatig te controleren of computers of andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden, webdiensten zoals een gebruikersinterface bieden die toegankelijk zijn via HTTP. De webdiensten van deze netwerkapparaten zijn rechtstreeks toegankelijk via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Home Network > Mesh Networking".
  • TCP-poort 53805 (of een andere poort tussen 50001 en 59999):
    De FRITZ!Box gebruikt TCP-poort 53805 of een andere toevallig gekozen poort tussen 50001 en 59999, om regelmatig te controleren of zich in het thuisnetwerk andere FRITZ!Box-modellen, FRITZ!Repeaters of FRITZ!Powerline-apparaten bevinden die compatibel zijn met Mesh. De gedetecteerde apparaten worden weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Home Network > Mesh Networking".
  • Typ 0x88e1:
    De FRITZ!Box gebruikt pakketten van het type EtherType 0x88e1 om regelmatig te controleren of er FRITZ!Powerline-apparaten aanwezig zijn in het thuisnetwerk. De gevonden apparaten worden weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Home Network > Mesh Networking".

Opmerking:Als je deze berichten niet meer wilt ontvangen, configureer dan de firewall van het apparaat zodanig dat deze inkomende verbindingen naar de betreffende poort of pakketten van het type 0x88e1 toestaat. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.