Telefoon die met FRITZ!Box is verbonden, is dood en/of telefooncentrale geeft een storing aan

Een telefoon die is aangesloten op de FRITZ!Box, is dood en/of een telefooncentrale geeft een storing aan:

• Wanneer je de hoorn opneemt van een telefoon die is verbonden met een analoge poort of de poort "FON S0" van de FRITZ!Box, hoor je geen geluid (bijvoorbeeld een kiestoon of bezettoon). De telefoon is "dood".
  • De display van een ISDN-telefooncentrale die is verbonden met de poort "FON S0" geeft aan dat er een storing is.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box aansluiten op stroomvoorziening

1. Sluit de FRITZ!Box aan op een stopcontact waarop andere apparaten werken.

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

3 Analoge telefoon configureren

Slechts één aansluitoptie gebruiken

"FON 1" en "FON 2" bieden allebei twee opties om apparaten aan te sluiten: een RJ11-bus aan de achterkant en een TAE-bus aan de zijkant van de FRITZ!Box. Je kunt altijd maar één van de twee aansluitingen gebruiken:

Voorbeeld:
Als je een telefoon hebt aangesloten op de RJ11-bus van "FON 1", kun je geen eindapparaat (bijvoorbeeld telefoon, antwoordapparaat) aansluiten op de TAE-bus van "FON 1".

1. Als beide aansluitopties worden gebruikt, moet je één van de apparaten van de FRITZ!Box loskoppelen.

Andere analoge telefoon testen

1. Koppel de telefoon los van de FRITZ!Box.
  2. Sluit een andere telefoon aan op dezelfde poort van de FRITZ!Box.
  3. Als je nu wel een geluid hoort, is de eerste telefoon defect of is de kabel van de telefoon beschadigd of de kabelbezetting is onjuist. Test een andere kabel of neem contact op met de fabrikant van de telefoon.
    • Als je geen geluid hoort, controleer dan of de bedrading in de telefoonstekker juist is aangesloten. De twee binnenste contacten geven het analoge signaal door van de RJ11-aansluitingen "FON 1" en "FON 2".

4 ISDN-apparaten configureren

ISDN-telefoons en andere ISDN-apparaten juist aansluiten

1. Sluit ISDN-apparaten altijd aan op de poort "FON S0" van de FRITZ!Box.
  2. Gebruik geen ISDN-aansluitkabels die langer zijn dan 10m.
  3. Gebruik maximaal één ISDN-apparaat dat van stroom moet worden voorzien door de FRITZ!Box. Je kunt in totaal acht ISDN-apparaten aansluiten op de FRITZ!Box.
  4. Gebruik alleen ISDN-apparaten die geschikt zijn om te gebruiken op een point-to-multipoint ISDN-aansluiting.

Opmerking:Point-to-multipoint ISDN-aansluitingen zijn gebruikelijk in de particuliere sector en in kleine kantoren, terwijl point-to-point ISDN-aansluitingen worden gebruikt in professionele omgevingen.

ISDN-telefoons en andere ISDN-apparaten apart aansluiten

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als er twee of meer apparaten zijn verbonden met de poort voor ISDN-apparaten ("FON S0"):

1. Koppel de ISDN-verdeler en alle ISDN-apparaten met al hun kabels los van de FRITZ!Box.
  2. Test elk ISDN-apparaat apart en zonder ISDN-verdeler op de poort "FON S0".
  3. Als alle ISDN-apparaten afzonderlijk werken, gebruik dan een andere ISDN-verdeler.

Andere ISDN-telefoon testen

De volgende maatregelen zijn noodzakelijk als alleen een afzonderlijk apparaat is aangesloten op de poort voor ISDN-toestellen ("FON S0"):

1. Sluit een andere ISDN-telefoon (bijvoorbeeld van buren, vrienden) aan op de poort "FON S0".
  2. Controleer of je een geluid hoort als je de hoorn opneemt (bijvoorbeeld kiestoon, bezettoon).
  3. Als je nu wel een geluid hoort, is de eerste telefoon defect of de kabel van de telefoon is beschadigd. Test een andere kabel of neem contact op met de fabrikant van de telefoon.

5 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".