FRITZ!Box voor gebruik in het mobiele netwerk configureren

Met een extra dongel voor mobiel internet kan de FRITZ!Box de internetverbinding ook tot stand brengen via het mobiele netwerk. Je hoeft alleen maar de dongel voor mobiel internet aan te sluiten op de FRITZ!Box en de pincode in te voeren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

Voorwaarden/beperkingen

• De dongel voor mobiel internet moet de mobielenetwerkstandaarden 4G (LTE) of 3G (UMTS/HSPA) ondersteunen.
  • De dongel voor mobiel internet moet de AT-instructieset of USB-tethering ondersteunen.
  • Functies waarvoor een openbaar IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), zijn afhankelijk van de mobielenetwerkprovider mogelijk niet of slechts beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Dongel voor mobiel internet met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de dongel voor mobiel internet met geplaatste simkaart met een USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network".
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht, schakel dan de optie "Internet connection via mobile communications enabled" in.
    • Als de internetverbinding via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de internetverbinding uitvalt, schakel dan de optie "Expanded Failover Protection / Fallback Mode for DSL/WAN" in.
  4. Als het invoerveld "PIN" wordt weergegeven, voer dan de pincode in voor de simkaart van de dongel voor mobiel internet.

Belangrijk:Als je 3 keer de verkeerde pincode invoert, dan moet je de pukcode gebruiken. Meer informatie over de pin- of pukcode krijg je bij je mobielenetwerkprovider.

5. Als de vervolgkeuzelijst "Mobile network provider" wordt weergegeven, selecteer dan je provider. Als je provider er niet tussen staat, selecteer dan "Other operator" en voer in de invoervelden in kwestie de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je mobiele provider.

Opmerking:Je kunt de toegangsgegevens voor vooraf geconfigureerde mobielenetwerkproviders niet wijzigen.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Dongel voor mobiel internet configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk, als in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Internet > Mobile Network" (of "Internet > Mobile Communications") een link wordt weergegeven naar de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network".
  3. Klik op de link naar de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet.

Opmerking:Je kunt de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet ook rechtstreeks openen via het IP-adres ervan, bijvoorbeeld via http://192.168.10.20.

4. Activeer de internettoegang in de de dongel voor mobiel internet door de pincode voor de simkaart in de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet in te voeren. Informatie over de configuratie vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant de dongel voor mobiel internet.
  5. Als je van je provider voor het mobiele netwerk toegangsgevens voor de internettoegang hebt gekregen, voer je de toegangsgevens in de dongel voor mobiel internet in.

De FRITZ!Box brengt nu de internetverbinding tot stand via de aangesloten dongel voor mobiel internet.

Opmerking:Als de dongel voor mobiel internet ondersteuning biedt voor "CSV" (Circuit Switched Voice), kun je ook het mobiele telefoonnummer van de gebruikte simkaart configureren in de FRITZ!Box en dit toewijzen aan de verbonden telefoons.