Knowledge Base-artikel #3229

FRITZ!Box als gecascadeerde router configureren

Je kunt je FRITZ!Box configureren voor gebruik als gecascadeerde router en met een netwerkkabel verbinden met je andere router. De FRITZ!Box gebruikt dan de bestaande internetverbinding van je andere router, maar stelt een eigen netwerk beschikbaar, dat van de andere router gescheiden is. In dit geval

• is de firewall van de FRITZ!Box ingeschakeld.
  • krijgen computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden hun IP-instellingen niet meer van de andere router, maar van de FRITZ!Box.

Voorwaarden/beperkingen

• Het is niet mogelijk om vanuit het netwerk van de andere router apparaten te benaderen die zijn aangesloten op de FRITZ!Box.
  • Functies waarvoor een openbaar IP-adres is vereist (bijvoorbeeld port forwarding en inkomende VPN-verbindingen), kunnen afhankelijk van de andere router niet of slechts beperkt worden gebruikt.
  • De FRITZ!Box en de andere router moeten verschillende IP-netwerken gebruiken.

Opmerking:De FRITZ!Box gebruikt in de fabrieksinstellingen het IP-netwerk 192.168.178.0, (subnetmasker 255.255.255.0). Het IP-netwerk kan worden gewijzigd zoals uitgelegd in de handleiding IP-adres van de FRITZ!Box wijzigen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Bedrijfsmodus configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Internetaanbieder" ("Internetprovider") de optie "andere internetaanbieder" ("andere internetproviders"). Als deze optie er niet tussen staat, selecteer dan "meer internetaanbieders" ("andere internetprovider").
  4. Schakel bij "Aansluiting" de optie "Aansluiten op externe modem of router" in.
  5. Schakel bij "Bedrijfsmodus" de optie "Internetverbinding zelf tot stand brengen" in.
  6. Schakel bij "Toegangsgegevens" de optie "Nee" in.
  7. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van de internetverbinding in.
  8. Klik op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
  9. Als de andere router een DHCP-server biedt, schakel dan de optie "IP-adres automatisch via DHCP ophalen" ("IP-adres automatisch via DHCP laten toewijzen") in.
    • Als de andere router geen DHCP-server heeft:
      1. Schakel de optie "IP-adres handmatig instellen" ("IP-adres handmatig vastleggen") in.
      2. Voer in het invoerveld "IP-adres" een ongebruikt IP-adres in uit het IP-netwerk van de router.

Voorbeeld:
        De router gebruikt het IP-adres 192.168.10.1 (subnetmasker 255.255.255.0). Daardoor bevindt de router zich in het IP-netwerk 192.168.10.0. Als het IP-adres 192.168.10.2 door geen enkel apparaat wordt gebruikt, kun je dit invoeren.

3. Voer in het invoerveld "Subnetmasker" het subnetmasker van de router in.
      4. Voer in de invoervelden "Standaardgateway" en "Primaire DNS-server" het IP-adres in van de router.
  10. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box met het netwerk verbinden

1. Verbind de LAN-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel óf rechtstreeks óf via een hub/switch met een LAN-poort van de router.