Knowledge Base-artikel #3670

Internettoegang via FRITZ!Box 7510 niet mogelijk.

Hoewel de FRITZ!Box 7510 is geconfigureerd voor internettoegang via DSL en de Power-led blijft branden, kan de FRITZ!Box geen internetverbinding tot stand brengen. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende foutmelding weergegeven:

"PPPoE-error: Timeout"

Oorzaak

• Fout in FRITZ!OS 7.29

1 FRITZ!OS-update downloaden

Download eerst het bestand voor de FRITZ!OS-update op een smartphone, tablet of computer (bijvoorbeeld bij vrienden of op kantoor):

1. Open in een webbrowser https://download.avm.de/fritzbox/fritzbox-7510/other/fritz.os/.
  2. Download het bestand "FRITZ.Box_7510-07.30.image".

2 FRITZ!OS handmatig bijwerken

Mobielenetwerkverbinding onder Android uitschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de update met een Android-smartphone of -tablet wilt uitvoeren. Met Android is de gebruikersinterface van de FRITZ!Box alleen toegankelijk als het Androidapparaat géén verbinding met het mobiele netwerk heeft:

1. Schakel op het Androidapparaat de vliegtuigmodus in om alle verbindingen te verbreken.
  2. Schakel op het Androidapparaat alleen Wi-Fi in om de verbinding met de FRITZ!Box tot stand te brengen.

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File".
  4. Schakel de optie "Create a backup file before the update (recommended)" uit.
  5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".

Nadat het bijwerken van FRITZ!OS voltooid is, brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand. Als je de update hebt uitgevoerd met een Androidapparaat, dan kun je de vliegtuigmodus van dit apparaat weer uitschakelen.