FRITZ!Smart Gateway met FRITZ!Box verbinden

FRITZ!Smart Gateway verbinden met FRITZ!Box

De FRITZ!Smart Gateway breidt je smarthome van FRITZ! snel en gemakkelijk uit met een centrale voor smarthomeapparaten van AVM en smarthomeapparaten van andere fabrikanten die de standaard Zigbee of DECT ULE/HAN FUN ondersteunen. Tijdens de configuratie wordt de FRITZ!Smart Gateway automatisch opgenomen in het FRITZ! Mesh-netwerk.

Je kunt de FRITZ!Smart Gateway op verschillende manieren verbinden met de FRITZ!Box. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waarin het apparaat wordt gebruikt.

1 FRITZ!Smart Gateway via Wi-Fi met FRITZ!Box verbinden

FRITZ!Smart Gateway via Wi-Fi verbinden met FRITZ!Box

Een Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Smart Gateway binnen het Wi-Fi-bereik van de FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • de FRITZ!Smart Gateway desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Smart Gateway via Wi-Fi met FRITZ!Box verbinden

2 FRITZ!Smart Gateway via LAN met FRITZ!Box verbinden

FRITZ!Smart Gateway via LAN verbinden met FRITZ!Box

Een LAN-verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Smart Gateway buiten het Wi-Fi-bereik van de FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • vanaf de plaats waar de FRITZ!Smart Gateway wordt gebruikt een LAN-verbinding met de FRITZ!Box kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de bekabeling voor het netwerk in huis.

Zo ga je te werk: FRITZ!Smart Gateway via LAN met FRITZ!Box verbinden