Internettoegang via dongel voor mobiel internet niet mogelijk

De FRITZ!Box kan via een aangesloten dongel voor mobiel internet conform de mobielenetwerkstandaarden 4G (LTE) of 3G (UMTS/HSPA) geen internetverbinding tot stand brengen.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 FRITZ!Box kan dongel voor mobiel internet niet vinden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "USB / Opslagmedia".
  3. Controleer of de dongel voor mobiel internet wordt weergegeven onder "USB-apparaten en opslagmedia op de FRITZ!Box".
  4. Als de dongel voor mobiel internet niet wordt weergegeven, voer dan de stappen uit van de handleiding FRITZ!Box kan dongel voor mobiel internet niet vinden.

3 Toegangsgegevens in de FRITZ!Box invoeren

Zonder toegangsgegevens brengt de FRITZ!Box geen internetverbinding tot stand. Voer daarom ook dan toegangsgegevens in de FRITZ!Box in, als deze eigenlijk niet zijn vereist voor de internettoegang van je mobiele provider.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobielnetwerk".
  3. Als je in de vervolgkeuzelijst "Mobielnetwerk provider" de optie "Andere aanbieder" ("Andere provider") hebt geselecteerd, voer dan in de velden "Gebruikersnaam" en "Wachtwoord" een willekeurige tekenreeks in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 Compatibiliteitsmodus voor dongels voor mobiel internet inschakelen

Sommige dongels voor mobiel internet kunnen alleen worden aangestuurd via alternatieve methoden. Test daarom of het probleem kan worden verholpen door de compatibiliteitsmodus in te schakelen en de dongel voor mobiel internet opnieuw te configureren:

1. Verwijder de dongel voor mobiel internet uit de USB-poort van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  3. Klik in het menu "Internet" op "Mobielnetwerk".
  4. Klik op "Meer instellingen" om alle instellingen weer te geven.
  5. Schakel de optie "Geavanceerde compatibiliteitsmodus activeren voor dongels voor mobiel internet".
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  7. Verbind de dongel voor mobiel internet met een USB-poort van de FRITZ!Box.
  8. Controleer of in het menu "Mobielnetwerk" de sectie "USB-tethering" wordt weergegeven.
  9. Als "USB-tethering" wordt weergegeven:
    1. Open de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet via de gebruikersinterface ervan, bijvoorbeeld 192.168.10.20. Het IP-adres van de dongel voor mobiel internet wordt weergegeven in de gebruikersinterface in het menu "Mobielnetwerk".
    2. Voer in de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet de pincode in van de simkaart en schakel de internettoegang in. Informatie over de configuratie vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant de dongel voor mobiel internet.
    3. Als je van je mobiele provider toegangsgevens voor de internettoegang hebt gekregen, voer dan de toegangsgevens in de dongel voor mobiel internet in.
    • Als "USB-tethering" niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Aanbieder mobielnetwerk" je provider. Als je provider er niet tussen staat, selecteer dan "Andere aanbieder" ("Andere provider") en voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je mobiele provider.
      2. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

5 Huawei E3372-325 wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet E3372-325 van Huawei kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat deze dongel voor mobiel internet niet alle gangbare AT-commando's ondersteunt en daardoor niet kan worden aangestuurd door de FRITZ!Box.

6 Vodafone K5006-Z wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet MF821 die door Vodafone wordt verkocht onder de naam K5006-Z, kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Deze dongel voor mobiel internet ondersteunt alleen het eigen QMI-protocol (Qualcomm MSM Interface) en niet het PPP-protocol dat de FRITZ!Box nodig heeft.

7 Samsung GT-B3740 wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet GT-B3740 van Samsung kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat Samsung deze LTE-stick heeft ontwikkeld voor gebruik met fabrikantspecifieke interfaces. Dit is geen fout van de FRITZ!Box maar een technisch kenmerk van de Samsung-stick.

Opmerking:Sommige mobiele providers (bijvoorbeeld Vodafone) bieden de LTE-stick GT-B3740 onder hun eigen merknaam aan. De FRITZ!Box herkent de LTE-stick GT-B3740 als USB-opslagmedium.

8 D-Link dongels voor mobiel internet worden niet ondersteund

Dongels voor mobiel internet van D-Link (bijvoorbeeld DWM-222, DWM-221 en DWM-157) kunnen niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Indien mogelijk, zullen wij dongels voor mobiel internet van D-Link in een toekomstige FRITZ!OS-update ondersteunen.

Opmerking:Via push-service-mail kun je je op de hoogte laten stellen over nieuwe updates. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je in de gebruikersinterface inschakelen onder "Systeem > Push-service" of "Systeem > Update > Auto-update".