Maximaal aantal gesprekken via FRITZ!Box

Het maximale aantal gesprekken dat je kunt voeren via de FRITZ!Box wordt begrensd door de interface (bijvoorbeeld DECT, LAN, FON 1). Via internet kun je zes gesprekken voeren. Hieronder gaan gedetailleerd in op het aantal mogelijke gesprekken per interface. Om erachter te komen hoeveel gesprekken je kunt voeren met je toestellen, zul je een beetje moeten rekenen. We hebben een aantal rekenvoorbeelden voor je uitgewerkt.

1 IP-telefoons

Bij een gesprek met een IP-telefoon die is geconfigureerd voor de poort "LAN/WAN", worden twee verbindingen tot stand gebracht. Daarom kun je met IP-telefoons maximaal drie gesprekken tegelijkertijd voeren en het aantal mogelijke gesprekken wordt verminderd.

Voorbeelden:
Als er met twee IP-telefoons gesprekken worden gevoerd, kunnen er met de andere interfaces nog twee verdere gesprekken worden gevoerd.
Als er met drie IP-telefoons gesprekken worden gevoerd, kan er met de andere interfaces verder geen gesprek worden gevoerd.

2 DECT-apparaten

Met draadloze telefoons die zijn aangemeld bij het DECT-basisstation van de FRITZ!Box, kun je maximaal drie gesprekken tegelijkertijd voeren.

Voorbeelden:
Als er wordt gebeld met twee draadloze telefoons en één IP-telefoon, kunnen met de andere interfaces nog twee verdere telefoongesprekken worden gevoerd.
Als er met drie draadloze telefoons en een IP-telefoon wordt gebeld, kan nog één extra telefoongesprek worden gevoerd of via het geïntegreerde antwoordapparaat of de fax nog een extra telefoongesprek worden aangenomen. Met een IP-telefoon kan geen telefoongesprek meer worden gevoerd.

3 Analoge apparaten

Met een analoog eindapparaat dat is aangesloten op de "FON"-poort kun je een gesprek voeren.

4 Geïntegreerd antwoordapparaat en faxfunctie

Het antwoordapparaat en de fax kunnen elk een oproep aannemen. Alle verdere oproepen krijgen een bezettoon, zelfs wanneer meerdere antwoordapparaten zijn geconfigureerd. Tijdens het ontvangen van een faxbericht is het niet mogelijk om een faxbericht te verzenden en andersom ook niet.