Doorschakeling in FRITZ!Box configureren

Met een doorschakeling kun je alle of geselecteerde oproepen automatisch doorschakelen naar een andere aansluiting, een bepaalde telefoon of een antwoordapparaat. De oproepen worden dan of doorgeschakeld door de FRITZ!Box of als doorschakeling geconfigureerd in de centrale van je telefoonprovider.

Je kunt bijvoorbeeld bepalen dat alle oproepen naar een bepaald telefoonnummer worden doorgeschakeld naar een andere aansluiting of dat alle oproepen worden doorgeschakeld naar een andere aansluiting als het nummer in gesprek is.

Voorwaarden/beperkingen

• Oproepen naar een mobiel telefoonnummer dat is geconfigureerd in de FRITZ!Box, kunnen niet worden doorgeschakeld.
  • Om veiligheidsredenen kun je geen doorschakeling configureren naar speciale telefoonnummers zoals 09XX.
  • In de FRITZ!Box kunnen maximaal 32 doorschakelingen worden geconfigureerd voor oproepen van een "Vermelding in het telefoonboek" en oproepen van een "Enkel telefoonnummer".
  • Bij sommige doorschakelingen worden oproepen van contactpersonen die in je telefoonboek zijn aangegeven als "belangrijke personen", doorgestuurd als parallelle oproep. Als bijvoorbeeld alle oproepen onmiddellijk worden doorgeschakeld, rinkelen alle telefoons evengoed bij oproepen van deze bellers.
  • Interne oproepen worden niet doorgeschakeld.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Doorschakeling configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Oproepbehandeling".
  3. Klik op het tabblad "Doorschakelingen".
  4. Klik op de knop "Nieuwe doorschakeling".
  5. Bepaal bij "Oproepen die worden doorgeschakeld" welke oproepen moeten worden doorgeschakeld. Bij sommige doorschakelingen kun je bovendien bepalen of er alleen oproepen naar een bepaald telefoonnummer of alle oproepen moeten worden doorgeschakeld.
    Welke oproepen doorschakelen?Instelling
    Alle oproepen
    • Schakel "alle oproepen" in.
    Alle oproepen naar een bepaald telefoonnummer
    • Schakel "Oproepen aan" in en selecteer het telefoonnummer.
    Alle oproepen naar een telefoon die is aangesloten op een analoge poort van de FRITZ!Box
    • Schakel "Oproepen aan" in en selecteer de telefoon.
    Alle oproepen van een bepaalde persoon
    • Schakel "Oproepen van" in, selecteer "Vermelding in het telefoonboek" en een telefoonboekvermelding en bepaal of alleen oproepen naar een bepaald telefoonnummer of alle oproepen moeten worden doorgeschakeld.
    Alle contactpersonen in een bepaald telefoonboek
    • Schakel "Oproepen van" in, selecteer "Hele telefoonboek" en een telefoonboek en bepaal of alleen oproepen naar een bepaald telefoonnummer of alle oproepen moeten worden doorgeschakeld.
    Alle bellers die niet in het/een telefoonboek staan
    • Schakel "Oproepen van" in, selecteer "Niet in het telefoonboek" en bepaal of alleen oproepen naar een bepaald telefoonnummer of alle oproepen moeten worden doorgeschakeld.
    Alle oproepen van een bepaald telefoonnummer of een nummerreeks
    • Schakel "Oproepen van" in, selecteer "Enkel telefoonnummer", voer een telefoonnummer in of een nummerreeks, bijvoorbeeld 0301234 en bepaal in de vervolgkeuzelijst of alleen oproepen naar een bepaald telefoonnummer of alle oproepen moeten worden doorgeschakeld.
    Alle oproepen van bellers die de nummerweergave hebben uitgeschakeld (anonieme oproepen)
    • Schakel "Oproepen van" in, selecteer "Zonder telefoonnummer (anoniem)" en bepaal of alleen oproepen naar een bepaald telefoonnummer of alle oproepen moeten worden doorgeschakeld.
  6. Bepaal bij "Doorschakeling van de oproepen" waarnaar de oproepen moeten worden doorgeschakeld:

Belangrijk:Configureer het antwoordapparaat overeenkomstig als je onbekende bellers wilt doorschakelen naar een intern antwoordapparaat van de FRITZ!Box.

Waarheen doorschakelen?Instelling
    Naar een intern antwoordapparaat van de FRITZ!Box
    • Schakel de optie "naar antwoordapparaat" in en selecteer een antwoordapparaat uit de vervolgkeuzelijst.
    Naar een extern telefoonnummer (bijvoorbeeld andere aansluiting, mobiele telefoon)
    • Schakel de optie "naar bestemmingsnummer" in, selecteer een telefoonboekvermelding of selecteer "niet in het telefoonboek" en voer het bestemmingsnummer in.
    Naar een aangesloten telefoon of aangesloten antwoordapparaat
    • Schakel de optie "naar telefoon" in en selecteer de telefoon.
  7. Als je uit de vervolgkeuzelijst "Eigen telefoonnummer voor doorschakeling" de optie "Automatisch" selecteert, probeert de FRITZ!Box de doorschakeling te configureren in de centrale van je telefoonprovider. Voor een werkende configuratie bij de provider moet worden voldaan aan de onderstaande voorwaarden. Als het niet mogelijk is om de doorschakeling bij je provider te configureren, wordt deze in de FRITZ!Box uitgevoerd:

Belangrijk:Oproepblokkeringen die je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd voor inkomende oproepen werken niet meer als de doorschakeling is geconfigureerd bij de provider.

1. Voor het bestemmingsnummer is geen kiesregel of oproepblokkering geconfigureerd in de FRITZ!Box.
    2. Je provider ondersteunt het configureren van een doorschakeling. Bij een aantal providers is het mogelijk om een doorschakeling online te configureren in de persoonlijke klantomgeving.
    3. De optie "Oproepen aan" is ingeschakeld en er is een telefoonnummer geselecteerd.
    4. Bij "Soort doorschakeling" is de optie "Soort doorschakeling "onmiddellijk", "vertraagd" of "indien in gesprek" ("bij bezet") geselecteerd.

Opmerking:Je kunt in de FRITZ!Box niet herkennen of de doorschakeling is geconfigureerd bij je provider of in de FRITZ!Box.

8. Als je de optie "Oproepen aan" hebt geselecteerd, selecteer dan uit de vervolgkeuzelijst "Soort doorschakeling" de gewenste instelling, bijvoorbeeld "onmiddellijk", "indien in gesprek" ("bij bezet") of "parallelle oproep". Bij andere doorschakelingen is het niet mogelijk om het type doorschakeling in te stellen.
  9. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 Tijdsturing inschakelen

Je kunt de doorschakelingen door middel van de tijdschakeling automatisch in- en uitschakelen of zo nodig rechtstreeks in de gebruikersinterface of via de MyFRITZ!App:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Oproepbehandeling".
  3. Klik op het tabblad "Doorschakelingen".
  4. Schakel de optie "Doorschakeling tijdgestuurd in- en uitschakelen" in.
  5. Bepaal in het weekschema de tijden waarop de doorschakeling moet worden ingeschakeld door de gewenste tijden blauw te markeren.

Opmerking:Je kunt dezelfde tijdvakken voor meerdere dagen markeren door de linkermuisknop ingedrukt te houden terwijl je de muis over het weekschema sleept.

6. Schakel in de lijst alle doorschakelingen in waarvoor de tijdsturing moet gelden.
  7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

De tijdsturing is nu geconfigureerd en treedt voor het eerst in werking zodra het volgende schakeltijdstip is aangebroken.

Belangrijk:Als de doorschakeling niet de juiste schakeltoestand weergeeft, moet je deze eenmalig handmatig in- of uitschakelen. De tijdsturing wordt niet uitgeschakeld door het handmatige uitschakelen, maar treedt automatisch in werking bij het volgende schakeltijdstip.