Achtergrondafbeeldingen en afbeeldingen van contactpersonen in FRITZ!Fon configureren

Aan veel gebruikte vermeldingen in het telefoonboek kun je in de FRITZ!Box een eigen foto toevoegen. Bij inkomende oproepen wordt dan de overeenkomstige afbeelding weergegeven op het scherm van de FRITZ!Fon. Daarnaast kun je voor elke telefoon een eigen achtergrondafbeelding configureren die tijdens de stand-bymodus wordt weergegeven. De afbeeldingen worden gemakkelijk via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box ingesteld en overgezet naar de telefoons.

Voorwaarden/beperkingen

• Achtergrondafbeeldingen en afbeeldingen van contactpersonen kunnen alleen worden gebruikt op een FRITZ!Fon met kleurenscherm.
  • Bij de FRITZ!Box is geen DECT-repeater van een andere fabrikant aangemeld.
  • Er kunnen maximaal 256 afbeeldingen van contactpersonen worden toegevoegd.
  • De afbeeldingen van contactpersonen kunnen alleen aan telefoonboeken worden toegevoegd die rechtstreeks zijn opgeslagen in de FRITZ!Box. Bij onlinetelefoonboeken worden de afbeeldingen weergegeven die in het onlinetelefoonboek zelf zijn toegewezen aan de contactpersonen.
  • De afbeeldingen moeten de bestandsindeling JPEG hebben.

Opmerking:We raden aan afbeeldingen te gebruiken met een resolutie van ten minste 240x320 pixels. Optimaal is een beeldverhouding 1:1. Wanneer je een afbeelding als JPEG opslaat in een beeldbewerkingsprogramma, raden we aan de codering "baseline te selecteren (dit is meestal al standaard ingesteld).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Versleuteling inschakelen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" ("Alleen veilige DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)") in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten ("Herstart")").

2 Foto's van contactpersonen toevoegen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonboek".
  3. Als je meerdere telefoonboeken in de FRITZ!Box beheert, ga dan naar het telefoonboek dat je op de telefoon gebruikt.
  4. Klik bij de telefoonboekvermelding in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Klik op het tabblad "Foto toevoegen" en vervolgens op de knop "Foto toevoegen". Als het tabblad niet beschikbaar is, is de FRITZ!Box ingesteld als Mesh Repeater. Foto's van bellers kunnen dan alleen worden ingesteld bij de Mesh Master en worden niet weergegeven in het telefoonboek van de Mesh Repeater.
  6. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen" en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "Toepassen" en vervolgens op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Achtergrondafbeelding toevoegen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop  (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Kenmerken van het telefoonapparaat".
  5. Klik op de knop "Achtergrondafbeelding toewijzen".
  6. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen" en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Druk nu op de telefoon op de toets "Menu".
  9. Ga naar het menu "Instellingen" en druk op "OK".
  10. "Menu" > "Startschermen" > "Klassiek"
  11. Selecteer de optie "Achtergrondafbeelding" en druk op "OK".

De afbeeldingen worden nu weergegeven op het scherm van je telefoon. Het onderste deel van de afbeeldingen wordt echter lichter weergegeven dan het bovenste deel. Daardoor kun je altijd de tekstweergave lezen ongeacht de geselecteerde afbeelding.