FRITZ!Box meldt "Could not complete the indexing of the storage medium"

de FRITZ!Box kan geen bestandsindex maken voor één of meerdere opslagmedia. Bij de poging om de bestandsindex bij te werken via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box, wordt de foutmelding "Could not complete the indexing of the storage medium" weergegeven.

Oorzaak

• De bestandsindex is corrupt, het opslagmedium in kwestie is beveiligd tegen schrijven of er is onvoldoende schijfruimte beschikbaar op het opslagmedium.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Schrijfbeveiliging verwijderen

1. Zorg ervoor dat het betreffende USB-opslagmedium niet is beveiligd tegen schrijven. Bij sommige USB-geheugensticks kan een schrijfbeveiliging bijvoorbeeld worden uitgeschakeld met een schuifregelaar.

2 Schijfruimte vrijmaken

1. Zorg ervoor dat er minstens 10% van de opslagcapaciteit vrij is op het betreffende opslagmedium.

3 Automatisch vernieuwen van de bestandsindex configureren

Om de FRITZ!Box automatische nieuwe bestanden te laten indexeren als de nieuwe bestanden naar een met de FRITZ!Box verbonden opslag worden gekopieerd, moet je het automatisch vernieuwen van de bestandsindex van de FRITZ!Box inschakelen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB / Storage".
  3. Schakel de optie "Refresh index automatically" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Bestandsindex wissen

1. Benader de opslag in kwestie via SMB of FTP en ga daar naar de map \FRITZ\mediabox via \FRITZ\mediabox of met macOS Finder via SMB://fritz.box/FRITZ/mediabox).
  2. Wis de databasebestanden van de bestandsindex. De bestandsextensie van de bestandsindex is ".db3", de bestandsnaam kan verschillend zijn, bijvoorbeeld fritznasdb_part.db3 of fritznasdb_ptmp.db3.

5 Nieuwe bestandsindex aanmaken

1. Open de gebruikersinterface van FRITZ!NAS (http://fritz.nas) om het indexbestand aan te maken.