Info-led knippert rood of meerdere leds knipperen ononderbroken

De Info-led knippert rood of meerdere leds van de FRITZ!Box knipperen? ✔ Zo los je het probleem op.

De Info-led knippert rood of meerdere leds van de FRITZ!Box knipperen ononderbroken. Het probleem trad op na een handmatige of automatische update van FRITZ!OS. Mogelijk kan de gebruikersinterface van de FRITZ!Box kan niet worden geopend en geeft de webbrowser alleen een witte pagina weer met de melding "firmwarecfg: ERROR Error: opening page ../html/index.html".

1 Voorbereidingen

Voor de volgende maatregelen is het vereist dat de cache (tijdelijk geheugen) van de webbrowser wordt gewist:

1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op "Ctrl + Shift + Del" of voor Safari op "CMD + Alt + E".
  2. Klik in het nieuwe venster op "Verwijderen" of druk op de entertoets.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Koppel de FRITZ!Box gedurende 5 minuten los van de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Nadat je de FRITZ!Box weer hebt aangesloten op de stroomvoorziening, duurt het ongeveer twee minuten tot de FRITZ!Box weer opnieuw is opgestart. Gedurende deze tijd is de FRITZ!Box niet toegankelijk.

3 Controleren of de update is gelukt

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Als de gebruikersinterface niet wordt weergegeven, zet dan de FRITZ!Box terug met behulp van het herstelprogramma. De update wordt dan geïnstalleerd door het herstelprogramma.
  2. Klik op "System" en vervolgens op "Update".
  3. Klik op de knop "Find New FRITZ!OS".
  4. Als er geen nieuwere versie wordt gevonden, is de update geslaagd.
    • Als er een nieuwere versie wordt gevonden, voer dan de online-update opnieuw uit. Als de online-update mislukt, ga dan verder met de volgende maatregel en voer de update handmatig uit.

4 Update handmatig uitvoeren

FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Open in een webbrowser download.avm.de/fritzbox/.
  2. Ga naar de map voor het model van je FRITZ!Box, vervolgens naar de submap "deutschland" of "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking:De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat vermeld in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en aan de onderzijde van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

Update opnieuw uitvoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings" en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup", meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kunt u altijd een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".

5 FRITZ!Box terugzetten

Als je de update ook niet handmatig kunt doorvoeren, gebruik je het herstelprogramma om het meest recente FRITZ!OS te installeren:

Een back-up van de instellingen van de FRITZ!Box maken

Herstelprogramma uitvoeren

1. Zet de FRITZ!Box terug met behulp van het herstelprogramma.

Instellingen van de FRITZ!Box herstellen