FRITZ!Box meldt "PPPoE error"

De FRITZ!Box kan in de routermodus geen internetverbinding tot stand brengen. In de event log van de FRITZ!Box wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "PPPoE-fout: DSL-synchronisatie verloren [...]"
  • "PPPoE-fout: onjuiste parameter [...]"
  • "PPPoE-fout: onjuiste servicenaam [...]"
  • "PPPoE-fout: illegaal pakket van PPPoE-server [...]"
  • "PPPoE-fout: PPPoE-server meldt een systeemfout [...]"
  • "PPPoE-fout: PPPoE-server meldt een probleem [...]"
  • "PPPoE-fout: onbekende fout [...]"
  • "PPPoE-fout: time-out [...]" ("PPPoE-fout: tijd overschreden [...]")

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 DSL-synchronisatie controleren

De volgende stap is alleen noodzakelijk als de FRITZ!Box rechtstreeks is aangesloten op de DSL-aansluiting:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Gebeurtenissen".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de optie "Internetverbinding".
  4. Als vóór de PPPoE-fouten de melding "DSL is niet beschikbaar" of "DSL antwoordt niet " wordt weergegeven, voer dan de stappen uit van de handleiding DSL-verbinding wordt regelmatig verbroken.

3 Contact opnemen met provider

1. Neem contact op met je internetprovider.