Onjuiste data en tijden in oproeplijst

De data en tijden in de oproeplijst van de FRITZ!Box zijn onjuist. De oproepen werden op andere dagen en op andere tijden gevoerd dan aangegeven in de oproeplijst.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

2 Tijdzone instellen

Deze stap is alleen noodzakelijk als in de FRITZ!Box als land van gebruik "Ander land" is geconfigureerd of als je de FRITZ!Box gebruikt in een tijdzone die afwijkt van het geconfigureerde land van gebruik (bijvoorbeeld op de Azoren of op de Canarische Eilanden):

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Regio en taal".
  3. Klik op het tabblad "Tijdzone".
  4. Schakel de optie "Tijdzone handmatig instellen" in.
  5. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst het aantal uren verschil tussen jouw lokale tijdzone en GMT (Greenwich Mean Time).

Voorbeeld:
    Je gebruikt je FRITZ!Box op de Azoren (Portugal). Om de tijdzone van de FRITZ!Box handmatig in te stellen, selecteer je "GMT -1 uur" uit de vervolgkeuzelijst.

6. Als je de FRITZ!Box gebruikt in een regio met zomer- en wintertijd, schakel je tijdens de zomertijd de optie "Zomertijd activeren" in. Aan het begin van de wintertijd moet je de optie weer uitschakelen.
  7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Tijdserver configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al geconfigureerd voor gebruik als tijdserver. Als je de instellingen van de FRITZ!Box hebt aangepast, voer dan weer een geldige tijdserver in:

Belangrijk:Als je de FRITZ!Box gebruikt op een internetaansluiting van NetCologne, voer dan ntp.netcologne.de in als tijdserver, omdat NetCologne alleen toestaat om de tijd te synchroniseren via deze server.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Netwerk".
  3. Klik op het tabblad "Netwerkinstellingen".
  4. Voer bij "Tijdsynchronisatie" de NTP-tijdserver op het internet in, waarmee de FRITZ!Box de tijd moet synchroniseren. Als dit niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.

Opmerking:De standaard ingevoerde NTP-tijdserver 2.europe.pool.ntp.org hoeft doorgaans niet te worden gewijzigd. Een lijst met alternatieve tijdservers vind je hier.

5. Schakel de optie "FRITZ!Box als tijdserver in het thuisnetwerk beschikbaar stellen" ("FRITZ!Box als tijdserver in het thuisnetwerk instellen") in.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.