FRITZ!DECT-schakelaar in het thuisnetwerk gebruiken

De FRITZ!DECT-schakelaar, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 440, wordt via een versleutelde DECT-verbinding (DECT-ULE) in het thuisnetwerk geïntegreerd. Met de schakelaar kun je schakelbare contactdozen, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, en radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301, aansturen. Schakelbare contactdozen kunnen afzonderlijk, samengevoegd in groepen of in sjablonen met behulp van de schakelaar worden geschakeld. Je kunt bijvoorbeeld de schakelaar aanbrengen op een goed toegankelijke plaats, zodat je slecht bereikbare contactdozen heel gemakkelijk kunt bedienen. Je kunt de instellingen voor je radiatorthermostaten in sjablonen opslaan en het gewenste verwarmingsprofiel inschakelen met een druk op de toets.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• Er kunnen maximaal tien FRITZ!DECT-schakelaars worden aangemeld bij de FRITZ!Box.

1 DECT-verbinding tot stand brengen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management".
  3. Klik op de knop "Register Device".
  4. Binnen 2 minuten: druk op de FRITZ!DECT 400 op de DECT-verbindingstoets op de bovenkant tot je een geluidssignaal hoort of op de FRITZ!DECT 440 op de menutoets. De verbinding wordt tot stand gebracht en in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in het menu "Smart Home" wordt de schakelaar weergegeven met de verbindingsstatus "Connected".

2 Algemene instellingen van de FRITZ!DECT-schakelaar instellen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All Smart Home devices".
  4. Klik bij de schakelaar op de knop (Bewerken).
  5. Klik op het tabblad "General".
  6. Voer bij "Name" een zelfgekozen naam in voor de schakelaar.
  7. Schakel de optie "Push service enabled" in, zodat je een e-mail ontvangt als de batterij bijna leeg is, als de draadloze verbinding verbroken is, of als er fouten optreden.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de push service vind je in deze handleiding.

8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Instellingen voor indrukken schakelaar instellen

De werkwijze bij configuratie van de toetstoewijzing is afhankelijk van het model van de schakelaar die je gebruikt:

FRITZ!DECT 400 configureren

Door de schakelaar kort of lang in te drukken kun je verschillende schakelingen activeren. Deze schakelingen kun je instellen op allebei de tabbladen met de naam [Naam van de schakelaar: kort] of [Naam van de schakelaar: lang]:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All Smart Home devices".
  4. Klik bij de schakelaar op de knop (Bewerken).
  5. Klik op het tabblad met de naam [Naam van de schakelaar: kort]. Op dit tabblad stel je in wat er gebeurt als de schakelaar kort wordt ingedrukt.
  6. Schakel onder "Standby" de gewenste optie in.
  7. Bepaal onder "Select Action" of je smarthome-apparaten of smarthome-sjablonen wilt schakelen.
  8. Als je "Switch Smart Home devices" hebt ingeschakeld, selecteer dan onder "Switch Smart Home devices" de apparaten of groepen en stel de schakeling en schakelduur in.
  9. Als je "Apply Smart Home Templates" hebt ingeschakeld, selecteer dan onder "Apply Smart Home Templates" de sjabloon.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  11. Herhaal de stappen 6 - 10 op het tabblad met de naam [Naam van de schakelaar: lang]. Op dit tabblad stel je in wat er gebeurt als de schakelaar lang wordt ingedrukt.

FRITZ!DECT 440 configureren

Door de verschillende toetsen van de schakelaar in te drukken kun je verschillende schakelingen activeren. Deze schakelingen kun je instellen op de tabbladen met de naam [Naam van de schakelaar: rechtsboven], [Naam van de schakelaar: rechtsonder], enz.:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All Smart Home devices".
  4. Klik bij de schakelaar op de knop (Bewerken).
  5. Klik op het tabblad met de naam [Naam van de schakelaar: rechtsboven]. Op dit tabblad stel je in wat er gebeurt als de toets rechtsboven wordt ingedrukt.
  6. Schakel onder "Standby" de gewenste optie in.
  7. Bepaal onder "Select Action" of je smarthome-apparaten of smarthome-sjablonen wilt schakelen.
  8. Als je "Switch Smart Home devices" hebt ingeschakeld, selecteer dan onder "Switch Smart Home devices" de apparaten of groepen en stel de schakeling en schakelduur in.
  9. Als je "Apply Smart Home Templates" hebt ingeschakeld, selecteer dan onder "Apply Smart Home Templates" de sjabloon.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  11. Herhaal de stappen 6 - 10 op de volgende tabbladen met de aanduidingen [naam van de schakelaar: toetspositie].

Als je de radiatorthermostaat via de FRITZ!DECT-schakelaar aanstuurt, worden de instellingen om de 15 minuten of tijdens de vakantieschakeling en de periode dat de verwarming uit is, om de 60 minuten doorgegeven aan de radiatorthermostaat. Door op een willekeurige toets van de radiatorthermostaat te drukken kun je forceren dat de instellingen meteen worden doorgegeven.