Voortdurend opnieuw opstarten: er knipperen meerdere leds van de FRITZ!Box

De FRITZ!Box start steeds opnieuw op. Daarbij knipperen alle of meerdere leds ononderbroken. De gebruikersinterface van de FRITZ!Box kan niet worden geopend en alle of afzonderlijke functies van de FRITZ!Box werken niet goed.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box af en toe opnieuw opstart, ga dan te werk zoals beschreven in deze handleiding.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Koppel de FRITZ!Box gedurende 5 minuten los van het elektriciteitsnet.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Nadat je de FRITZ!Box weer hebt aangesloten op het elektriciteitsnet, duurt het ongeveer twee minuten tot de FRITZ!Box weer opnieuw is opgestart. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de FRITZ!Box.

2 Juiste netvoeding gebruiken

Het gebruik van een verkeerde netvoeding voor de FRITZ!Box is een van de meest voorkomende oorzaken van storingen:

1. Sluit de FRITZ!Box met een geschikte netvoeding op het elektriciteitsnet aan.

3 Controleren of USB-apparaat interferentie veroorzaakt

Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door een aangesloten USB-apparaat:

1. Koppel alle USB-apparaten los van de FRITZ!Box. Als het probleem nu niet meer optreedt, is een USB-apparaat of de kabel daarvan defect of een apparaat heeft een te hoog stroomverbruik.
  2. Sluit de USB-apparaten één voor één weer aan op de FRITZ!Box om erachter te komen welk apparaat het probleem veroorzaakt.
  3. Sluit het apparaat dat de interferentie veroorzaakt bij wijze van test via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) aan op de FRITZ!Box.
  4. Als het probleem ook optreedt als je een actieve hub gebruikt, vervang dan dit USB-apparaat.

4 FRITZ!Box terugzetten

Als het probleem nog steeds optreedt, bevindt de FRITZ!Box zich in een fouttoestand:

1. Zet de FRITZ!Box terug met behulp van het herstelprogramma.