Smarthome-apparaat van een andere fabrikant bij de FRITZ!Box aanmelden

Bij je FRITZ!Box kun je ook smarthome-apparaten van andere fabrikanten aanmelden, bijvoorbeeld bewegingsmelders, deur-/raamcontacten, schakelaars, contactdozen, rolluikaandrijving.

De verbinding tussen het smarthome-apparaat en de FRITZ!Box wordt dan tot stand gebracht via het DECT-ULE-protocol HAN-FUN. Daardoor kun je alle smarthome-apparaten aanmelden bij de FRITZ!Box, waarvan door de fabrikant wordt gedeclareerd dat deze compatibel zijn met DECT-ULE/HAN-FUN.

Voorwaarden / beperkingen

• Er mag geen DECT-repeater (onder "Telephony > DECT > Monitor") zijn aangemeld bij de FRITZ!Box.
  • Via de smarthome-apparaten van een andere fabrikant kunnen radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301, niet worden aangemeld.
  • Er kunnen maximaal tien smarthome-apparaten van een andere fabrikant worden aangemeld bij de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 "Reduce DECT field strength" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "DECT".
  3. Schakel in de sectie "Radio Field Strength" de optie "Reduce DECT field strength" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Ondersteuning voor CAT-iq 2.0 inschakelen

In de fabrieksinstellingen is in de FRITZ!Box de ondersteuning van CAT-iq 2.0 ingeschakeld. Als je deze instelling hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "DECT".
  3. Klik op "Base Station".
  4. Schakel in de sectie "Troubleshooting" de optie "Support for CAT-iq 2.0-compatible devices enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Smarthome-sensor van een andere fabrikant bij de FRITZ!Box aanmelden

1. Plaats de batterij in het smarthome-apparaat, bijvoorbeeld een bewegingsmelder, of druk op de betreffende toets om de verbinding tot stand te brengen. De led op het smarthome-apparaat begint te knipperen.
  2. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  3. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management".
  4. Klik op de knop "Register Device". Het smarthome-apparaat wordt met de FRITZ!Box verbonden en wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in het overzicht onder "Smart Home", bijvoorbeeld als "HANFUN#1".