Eigen telefoonnummer onderdrukken (anoniem bellen)

Om je eigen telefoonnummer bij uitgaande oproepen niet door te geven aan degene die je belt, kun je de nummerweergave uitzetten. De gebelde persoon kan dan je telefoonnummer niet zien op het telefoonscherm. Deze functie heet "nummeronderdrukking" (nummerweergave uitschakelen) of "CLIR" (Calling Line Identification Restriction). Je kunt de nummerweergave zo nodig voor een enkele oproep uitzetten of permanent voor alle oproepen.

Voorwaarden

• Je telefoonprovider moet de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep" hebben aangezet.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Nummerweergave af en toe uitzetten (alleen voor een enkele oproep)

Je kunt nummerweergave zo nodig uitzetten voor een enkele oproep. Bij alle volgende oproepen wordt je telefoonnummer weer doorgegeven aan degene die je belt.

Keypad in de telefoon configureren

Toetssequenties zijn teken- en nummerreeksen waarmee je de functies kunt in- en uitschakelen. Bij een telefoon die is aangemeld bij het basisstation van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld FRITZ!Fon C5, kun je de toetssequenties meteen gebruiken. Bij een telefoon die is aangesloten op de poort voor ISDN-apparaten (FON S0), of bij een draadloze telefoon die niet is aangemeld bij het basisstation van de FRITZ!Box, moet je eerst de functie "keypad" configureren:

1. Configureer de telefoon zodat er toetssequenties (teken- en nummerreeksen, zoals *121#) kunnen worden verstuurd en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

Nummerweergave bij de volgende oproep uitzetten

1. Als je belt, kies je vóór het telefoonnummer *31#. Je telefoonnummer wordt dan voor deze oproep onderdrukt.

Voorbeeld:
    Om de weergave van je telefoonnummer uit te zetten als je het nummer 0301234 belt, kies je *31#0301234.

2 Telefoonnummer altijd onderdrukken (bij alle oproepen)

Je kunt de weergave van je telefoonnummer ook permanent uitzetten voor alle oproepen. Hiervoor moet je de nummeronderdrukking, kort "CLIR" (Calling Line Identification Restriction), inschakelen in de FRITZ!Box of de telefoon. De werkwijze is afhankelijk van het type telefoon dat je gebruikt:

Opmerking: Als je nummerweergave permanent hebt uitgezet, kun je bij een enkele oproep toch je telefoonnummer doorgeven. Dit doe je door vóór het telefoonnummer #31# te kiezen, bijvoorbeeld #31#0301234. Je telefoonnummer wordt dan bij deze oproep doorgegeven, en weer onderdrukt bij de volgende.

Nummeronderdrukking bij analoge en draadloze telefoons aanzetten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop  (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Kenmerken van het telefoonapparaat".
  5. Schakel de optie "Eigen telefoonnummer onderdrukken (CLIR)" in.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Nummeronderdrukking bij IP-telefoons aanzetten

1. Zet de nummeronderdrukking rechtstreeks in de IP-telefoon aan. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Opmerking:In FRITZ!App Fon kun je de nummeronderdrukking inschakelen via "More > Settings > Tel. No. Suppressed".

Nummeronderdrukking bij ISDN-telefoons aanzetten

1. Zet de nummeronderdrukking rechtstreeks in de ISDN-telefoon aan. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.