Knowledge Base-artikel #149

Tot stand brengen van een tweede internetoproep niet mogelijk

Als er via de FRITZ!Box al wordt gebeld via het internet, kan er geen tweede oproep via het internet tot stand worden gebracht. De fout treedt altijd op of slechts af en toe.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Gegevenssnelheid van de internetverbinding opzoeken

Om meerdere oproepen via het internet tot stand te brengen, moet de gegevenssnelheid van je internetaansluiting voldoende zijn. Per oproep zijn een up- en downstream van ten minste 128 kbit/s vereist:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL-informatie".
  3. Klik op het tabblad "DSL".
  4. Controleer hoe hoog de "Huidige gegevenssnelheid" ("Actuele gegevenssnelheid") van je internetverbinding is voor de zendrichting.
  5. Als de gegevenssnelheid lager dan 256 kbit/s is, laat dan je DSL-provider de gegevenssnelheid van je internetaansluiting verhogen tot ten minste 256 kbit/s.

2 Snelheid van de aansluiting configureren

De volgende stap is alleen noodzakelijk als de FRITZ!Box niet rechtstreeks is aangesloten op de DSL-aansluiting:

Opmerking:Als je je FRITZ!Box gebruikt als DSL-router (standaard), dan bepaalt de FRITZ!Box deze waarden automatisch.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Klik op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
  4. Voer bij "Verbindingsinstellingen" in de invoervelden "Downstream" en Upstream" de snelheidswaarden van de internetverbinding in voor het ontvangen (download) en verzenden (upload) van gegevens in Mbit/s. Als de invoervelden niet worden weergegeven, worden de snelheden automatisch gevonden. In dit geval kunnen de waarden niet worden aangepast.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Contact opnemen met provider

Je provider voor internettelefonie staat het tot stand brengen van een tweede oproep niet of af en toe niet toe:

1. Neem contact op met je provider voor internettelefonie.