Automatisch netnummer kiezen als je FRITZ!Box gebruikt voor het bellen via internet

Als je via een internettelefoonnummer lokale telefoongesprekken wilt voeren, moet je doorgaans eerst het netnummer kiezen. Je kun de FRITZ!Box echter zo configureren dat deze het netnummer automatisch toevoegt. Bij lokale oproepen kies je dan zoals gewoonlijk alleen het telefoonnummer van degene die je wilt bellen.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst onder "Locatiegegevens" je land. Als je land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".
  5. Voer bij "Landnummer" ("Landcode") in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Netnummer" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 Notatiewijze telefoonnummer aanpassen

Als je je provider voor internettelefonie in de configuratiewizard kunt selecteren, configureert de FRITZ!Box de volgende instellingen automatisch. Deze instellingen zijn dus niet vereist voor vooraf geconfigureerde providers en worden alleen weergegeven als je "Andere aanbieder" (Andere provider") selecteert:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik bij het internettelefoonnummer in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Schakel bij "Telefoonnummerindeling" ("Telefoonnummerformaat") de nodige opties in voor het land- en netnummer. Welke opties zijn vereist, hangt af van de provider. Probeer verschillende instellingen uit of vraag bij je provider na welke opties je moet selecteren. De algemene instellingen voor Duitsland (0049) en Berlijn (030) zijn bijvoorbeeld als volgt:
    • "Met prefix (0049)" bij "Landnummer" ("Landcode") en "Met prefix (030)" bij "Netnummer"
    • "Zonder prefix (49)" bij "Landnummer" ("Landcode") en "Zonder prefix (30)" bij "Netnummer"
    • "Geen" bij "Landnummer" en "Met prefix (030)" bij "Netnummer"
  5. Als de optie "Uitgaande noodoproepen doorgeven zonder toegangsnummers" ("Uitgaande noodoproepen doorgeven zonder netnummers") wordt weergegeven, informeer dan bij je provider voor internettelefonie of noodoproepen met of zonder netnummer moeten worden verstuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  6. Als de optie "Speciale telefoonnummers doorgeven zonder toegangsnummers" ("Speciale telefoonnummers zonder netnummers doorgeven") wordt weergegeven, informeer je bij je provider voor internettelefonie of oproepen naar nummers met speciale tarieven met of zonder netnummer moeten worden verstuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.