FRITZ!Box USB Remote Connection start niet

Het programma FRITZ!Box USB Remote Connection start niet. Mogelijk wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Cannot Start Application"
  • "FRITZ!Box USB remote connection has stopped working"
  • "FRITZ!Box USB remote connection has detected a problem and must shut down."

Oorzaak

• Het programma FRITZ!Box USB Remote Connection of .NET Framework van Windows is niet goed geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente Windows-updates installeren

Voor het programma FRITZ!Box USB Remote Connection moet .NET Framework van Windows goed zijn geïnstalleerd. .NET Framework maakt deel uit van het besturingssysteem en wordt bijgewerkt bij updates van Windows.

1. Installeer alle beschikbare Windows-updates voor jouw Windows-versie. Informatie over het downloaden en installeren vind je op internet onder www.microsoft.nl.

2 Programma FRITZ!Box USB Remote Connection de-installeren

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apps".
  3. Klik bij "Apps en onderdelen" op de vermelding "FRITZ!Box USB Remote Connection" en vervolgens op "Verwijderen".
  4. Bevestig de invoer en klik in het venster "Wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt?" op "Ja".
  5. Klik in het venster "AVM FRITZ!Box USB Remote Connection Maintenance" op "Remove the application from this computer" en klik op "OK".

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik in het contextmenu op "Configuratiescherm".
  2. Klik op "Programma's" en vervolgens op "Programma's en onderdelen".
  3. Dubbelklik op de vermelding "AVM FRITZ!Box USB Remote Connection".
    • Het venster "AVM FRITZ!Box USB Remote Connection Maintenance" wordt geopend.
  4. Selecteer in het venster "AVM FRITZ!Box USB Remote Connection Maintenance" de optie "Remove the application from this computer" en klik op "OK".

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Een programma verwijderen".
  4. Dubbelklik op de vermelding "AVM FRITZ!Box USB Remote Connection".
    • Het venster "AVM FRITZ!Box USB Remote Connection Maintenance" wordt geopend.
  5. Selecteer in het venster "AVM FRITZ!Box USB Remote Connection Maintenance" de optie "Remove the application from this computer" en klik op "OK".

3 Programma FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

1. Meld je op de computer aan als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection gaat gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen administratorrechten heeft, moet je tijdens de installatie of als je het programma voor het eerst opstart, een geldig administratorwachtwoord invoeren.

2. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  3. Klik op "Thuisnetwerk" en vervolgens op "USB / Opslagmedia".
  4. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  5. Klik op "Downloaden".
    • Het venster "USB Remote Connection" wordt geopend.
  6. Als in het venster "USB Remote Connection" een knop "Download" wordt weergegeven:
    1. Klik in het venster "USB Remote Connection" op "Download" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  7. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  8. Herhaal de stappen 1 - 7 voor alle andere Windows-gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken.

Nu kun je het programma FRITZ!Box USB Remote Connection configureren en gebruiken.