FRITZ!Box als Mesh Repeater configureren

Je wilt een FRITZ!Box via LAN of Wi-Fi gebruiken als repeater? ✓ Zo configureert je je FRITZ!Box als Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Box configureren voor gebruik als Mesh Repeater en via een netwerkkabel integreren in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang (Mesh Master) om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De FRITZ!Box neemt als Mesh Repeater automatisch alle noodzakelijke Wi-Fi-instellingen over van de Mesh Master (bijvoorbeeld Wi-Fi-toegangsgegevens, gasttoegang, tijdschakeling) en creëert dan een extra Wi-Fi-netwerk waarmee je apparaten een verbinding tot stand kunnen brengen met het thuisnetwerk. Daarnaast kunnen de telefoonnummers die zijn aangemaakt in de Mesh Master, worden vrijgegeven voor de Mesh Repeater en worden gebruikt met de telefoonapparaten die zijn geconfigureerd in de Mesh Repeater.

Zodra de Mesh Repeater is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht van de Mesh Master met FRITZ!Box als Mesh Repeater

Voorwaarden / Beperkingen

• ¹ Gebruik als Mesh Repeater via Wi-Fi wordt door deze FRITZ!Box niet ondersteund. In de handleiding Welke FRITZ!-producten ondersteunen Mesh? vind je een overzicht met FRITZ!Box-modellen die deze bedrijfsmodus ondersteunen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de Mesh Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Box, die je wilt configureren als Mesh Repeater, zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Factory Settings".
  4. Klik op de knop "Load Factory Settings".

2 Mesh Repeater via LAN met Mesh Master verbinden

1. Verbind een LAN-poort van de FRITZ!Box die je als Mesh Repeater wilt configureren via een netwerkkabel met een LAN-poort van de Mesh Master.

Belangrijk:Gebruik niet de WAN-poort van de FRITZ!Box. De WAN-poort is geconfigureerd om een externe modem aan te sluiten en kan pas na configuratie van de Mesh Repeaterals extra LAN-poort worden geconfigureerd.

3 Mesh Repeater met een druk op de knop in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk op de verbindingsknop van de Mesh Repeater (zie tabel) en houd de knop ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 6890, 6850, 6660, 5530Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de Mesh Repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 Telefonie in het Mesh-netwerk configureren

Als je de telefoonnummers die in de Mesh Master zijn geconfigureerd, ook wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de Mesh Repeater: