Op afstand bedienen van telefoonapparaten en spraakcomputers niet mogelijk

Hoewel uitgaande telefoongesprekken mogelijk zijn, kunnen telefoonapparaten en spraakcomputers op andere aansluitingen niet op afstand worden bediend. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om:

• De spraakcomputer van een telefonische hotline te bedienen.
  • Een antwoordapparaat op een andere aansluiting op afstand te bedienen.
  • Een met de FRITZ!Box verbonden antwoordapparaat te bellen en op afstand te bedienen (bijvoorbeeld om nieuwe berichten te beluisteren).
  • Bij telebankieren de pincode in te voeren

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Verschillende DTMF-transmissiemethoden testen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je met de FRITZ!Box telefoongesprekken via internettelefonie (VoIP) voert:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik bij het internettelefoonnummer in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Other provider", zelfs als je een vooraf geconfigureerde provider voor internettelefonie gebruikt.
  5. Klik op "Additional settings" om alle instellingen weer te geven.
  6. Probeer bij "Additional Settings for the Telephone Number" verschillende instellingen voor "DTMF transmission" uit of vraag je provider voor internettelefonie welke instelling je moet selecteren.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Behalve deze instellingen heeft de FRITZ!Box geen invloed op het vervormen van tonen tijdens de transmissie naar de gebelde aansluiting. Als de provider voor internettelefonie bijvoorbeeld DTMF-tonen verstuurt via het gesprekskanaal, kunnen afzonderlijke tonen worden vervormd door andere signalen. De FRITZ!Box kan het probleem in dit geval niet oplossen.