USB-opslagmedium kan door FRITZ!Box niet of slechts gedeeltelijk worden opgenomen

Een USB-opslagmedium kan door de FRITZ!Box niet of slechts gedeeltelijk worden opgenomen. Na het aansluiten van het USB-opslagmedium kan in sommige gevallen de Info-led ca. 1 minuut rood knipperen. In de lijst met gebeurtenissen of in het overzicht van de USB-apparaten van de FRITZ!Box wordt mogelijk een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Het USB-opslagmedium kon niet worden geïntegreerd"
  • "Ten minste een USB-opslagmedium of delen ervan konden niet worden geïntegreerd."
  • "Fout bij het integreren van de NTFS-partitie [...]"
  • "Het USB-opslagmedium bevat geen ondersteund bestandssysteem of heeft een ongeldige partitietabel."
  • "Het USB-opslagmedium bevat geen ondersteund bestandssysteem."
  • "Een NTFS-partitie op het USB-opslagmedium [partitienaam] kon niet worden geïntegreerd. Gebruik de functie 'Hardware veilig verwijderen' voordat u het USB-opslagmedium van een Windows-pc loskoppelt."
  • "Loskoppelen en opnieuw aansluiten."

Oorzaak

• De status van het USB-opslagmedium is niet gedefinieerd, het apparaat bevat partities die niet door de FRITZ!Box worden ondersteund of is onjuist geformatteerd.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 USB-opslagmedium verbinden met computer en veilig verwijderen

Als een USB-opslagmedium uit een Windows-computer wordt verwijderd zonder de functie "Hardware veilig verwijderen" te gebruiken, kan het USB-opslagmedium daarna een ongedefinieerde status krijgen. Verbind je USB-opslagmedium daarom met een Windows-computer en verwijder deze vervolgens op een veilige manier:

1. Koppel het USB-opslagmedium los van de FRITZ!Box.
  2. Verbind het USB-opslagmedium met een Windows-computer en wacht tot Windows deze herkent.
  3. Klik in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray) op het pictogram voor het verwijderen van USB-hardware.
  4. Klik boven de vermelding van het USB-opslagmedium op "[Naam van het USB-opslagmedium] uitwerpen".
    • De melding "Hardware kan veilig worden verwijderd" wordt weergegeven.
  5. Koppel het USB-opslagmedium los van de computer.
  6. Verbind het USB-opslagmedium weer met de FRITZ!Box.

3 USB-opslagmedium bevat een partitie die niet wordt ondersteund

Het USB-opslagmedium bevat ten minste één partitie die de FRITZ!Box niet kan integreren op basis van de grootte of formattering (bijvoorbeeld een verborgen systeempartitie van de fabrikant).

De FRITZ!Box ondersteunt:

• USB-opslagmedia met maximaal vier partities,
  • partities van maximaal 4 terabyte,
  • de bestandssystemen NTFS, exFAT, FAT/FAT32 en ext2/ext3/ext4.

Workaround

1. Formatteer het USB-opslagmedium opnieuw en maak maximaal vier partities aan die elk niet groter zijn dan 4 terabyte en die zijn geformatteerd met het bestandssysteem NTFS, exFAT, FAT/FAT32 of ext2/ext3/ext4.

LET OP!Maak een back-up van je gegevens vóórdat je het USB-opslagmedium opnieuw formatteert, want tijdens dit proces gaan alle gegevens verloren. Informatie over het formatteren krijg je van de fabrikant.