Trage toegang tot USB-opslagmedium

Bij de overdracht van gegevens tussen een computer en een USB-harde schijf of USB-stick die is aangesloten op de FRITZ!Box is de snelheid lager dan de gedefinieerde waarden in de USB-specificatie.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 USB 3.0-mode inschakelen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je een USB 3.0-opslagmedium gebruikt:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "USB / Opslagmedia".
  3. Klik op het tabblad "USB-instellingen".
  4. Schakel de optie "Power Mode USB 3.0" in voor de gebruikte USB-poort.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box het USB-opslagmedium niet meer vindt wanneer "Power Mode USB 3.0" is ingeschakeld, initialiseert het USB-opslagmedium zich niet juist als een USB 3.0-apparaat. Schakel in dit geval de optie "Green Mode USB 2.0" weer in.

2 USB 3.0-kabel gebruiken

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je het USB 3.0-opslagmedium hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-kabel:

1. Gebruik een USB 3.0-kabel ("super speed") om het USB-opslagmedium te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box. Als je andere USB-kabels gebruikt, kan het opslagmedium niet worden opgenomen als USB 3.0-apparaat.

3 Gegevenssnelheid is lager vanwege werkingsprincipe

De hoogst mogelijke gegevenssnelheid bij toegang tot een USB-opslagmedium is bij geïntegreerde systemen zoals de FRITZ!Box door de architectuur lager dan bij bijvoorbeeld Windows-computers en wordt beïnvloed door

• de gebruikte programma's of communicatieprotocollen (SMB, FTP, USB Remote Connection).
  • de architectuur en het bestandssysteem van het USB-opslagmedium (NTFS, exFAT, FAT/FAT32, ext2/ext3/ext4).

Opmerking:NTFS is een bestandssysteem van Microsoft is ontworpen voor gebruik met Windows. De NTFS-ondersteuning door het op Linux gebaseerde FRITZ!OS is technisch veeleisend, zodat toegang via NTFS langzamer is dan toegang tot andere bestandssystemen.

• het gebruik van versleutelingstechnieken (FTPS, FTP via SSL/TLS).
  • de gebruikte overdrachtsmethode (Wi-Fi, LAN).
  • de FRITZ!Box-functies die momenteel worden gebruikt en het gebruikte FRITZ!OS.

Afhankelijk van deze factoren zijn gegevenssnelheden tot 95 MB/s (FAT32, FTP) en 35 MB/s (NTFS, SMB) mogelijk, waarbij de schrijfsnelheid doorgaans duidelijk langzamer is dan de leessnelheid.

Indien mogelijk, zullen we in toekomstige FRITZ!OS-versies verbeteringen opnemen om de gegevenssnelheid te verhogen.