Ondersteunt de FRITZ!Box WPA3?

De FRITZ!Box ondersteunt de Wi-Fi-versleutelingsstandaard WPA3 met de WPA3-transition mode "WPA2 + WPA3". Door deze modus kan de FRITZ!Box tegelijkertijd via WPA3 en WPA2 verbindingen tot stand brengen met dezelfde netwerknaam en met dezelfde netwerksleutel. Omdat veel apparaten WPA3 nog niet ondersteunen en veel oudere apparaten ook geen update voor WPA3 zullen krijgen, maakt de WPA3-transition mode de overgang van WPA2 op WPA3 eenvoudiger.

Voor WPA3-verbindingen maakt het niet uit of een draadloos toegangspunt wordt gebruikt met WPA3 of in de WPA3-transition mode staat. In beide scenario's zijn de WPA3-verbindingen even veilig.

Voor WPA2-verbindingen heeft de WPA3-transition mode echter hogere beveiligingseisen dan gebruikelijk is bij WPA2 (CCMP). Zo moeten WPA2-apparaten bij aanmelding o.a. PMF (Protected Management Frames) gebruiken, wat bij WPA2 nog optioneel was.

De WPA3-transition mode "WPA2 + WPA3" kan in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box worden ingeschakeld onder "Wi-Fi > Security".

Opmerking:De WPA3-transition mode wordt niet ondersteund door een aantal oudere draadloze netwerkapparaten, bijvoorbeeld Apple met iOS-apparaten waarop een iOS-versie ouder dan 12.1.1 is geïnstalleerd en oudere draadloze printers. Informatie over de functionaliteit van je draadloze netwerkapparaten krijg je van de betreffende fabrikant.