Knowledge Base-artikel #3652

FRITZ!Box voor gebruik op de DSL-aansluiting van Init7 configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid om te gebruiken met Init7. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de DSL-aansluiting en de internettoegang in de FRITZ!Box te configureren.

Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en televisie (TV7).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Toegangsgegevens klaarleggen

1. Leg je persoonlijke toegangsgegevens voor de internettoegang klaar, die je hebt ontvangen van Init7.

Opmerking:De toegangsgegevens heb je na afsluiting van de overeenkomst per e-mail van Init7 ontvangen. Neem contact op met Init7 als je geen toegangsgegevens hebt ontvangen.

2 FRITZ!Box op de DSL-aansluiting aansluiten

Hoe de kabels moeten worden aangesloten hangt af van de bus op de telefooncontactdoos:

Telefooncontactdoos met LAN-poort

1. Verbind de met "DSL/TEL" gekenmerkte bus van de FRITZ!Box met een netwerkkabel met de LAN-poort van de telefooncontactdoos, bijvoorbeeld met de meegeleverde netwerkkabel.

Telefooncontactdoos met een Reichle-poort

1. Steek de Reichle-adapter (TT89/RJ11) in de Reichle-bus van de telefooncontactdoos.
  2. Steek de DSL-/telefoonkabel (Y-kabel) met het lange kabeluiteinde in de bus "DSL" van de FRITZ!Box.
  3. Steek de grijze connector van de Y-kabel in de Reichle-adapter. Sluit het zwarte kabeluiteinde niet aan.

3 Land van gebruik configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "System" en vervolgens op "Region and Language".
  4. Klik op het tabblad "Regional Options".
  5. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Switzerland".

Belangrijk:Door wijziging van de de regionale opties worden de telefonie-instellingen (bijvoorbeeld telefoonapparaten, doorschakelingen, kiesregels) teruggezet en moeten opnieuw worden geconfigureerd.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer de optie "more internet service providers" en in de tweede vervolgkeuzelijst de optie "other internet service provider".
  4. Schakel bij "Connect via" de optie "Connection to a DSL line" in.
  5. Voer in de invoervelden in kwestie de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van Init7.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. De FRITZ!Box controleert nu of de internetverbinding tot stand kan worden gebracht. De configuratie is voltooid als de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de controle van de internetverbinding niet is geslaagd, dan is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met Init7.

Hulp bij problemen: