DECT-headset met FRITZ!Box gebruiken

Naast draadloze telefoons en smarthomeapparaten kun je bij de FRITZ!Box ook DECT-headsets aanmelden en gebruiken om te bellen.

Voorwaarden/beperkingen

• Er wordt een FRITZ!Fon M2, C4, C5, C6 of X6 gebruikt.
  • De headset moet het profiel DECT-GAP ondersteunen.
  • Er kunnen maximaal zes headsets en draadloze telefoons worden aangemeld bij de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Headset bij FRITZ!Box aanmelden

Automatische aanmelding werkt alleen als je de pincode instelt op "0000" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

Headset met toets aanmelden

1. Zet je headset in de aanmeldmodus. De werkwijze is afhankelijk van de headset die je gebruikt. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
  2. Binnen 2 minuten: druk op de Connect-toets van de FRITZ!Box. Houd de toets ten minste 1 seconde ingedrukt tot de Connect-led begint te knipperen. Zolang de led knippert, bevindt de FRITZ!Box zich in de aanmeldmodus. Mogelijk knipperen er ook andere leds.

Headset met FRITZ!Box-wizard aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "Telephone (with or without answering machine)" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "Cordless (DECT) Telephone" in en klik op "Next".
  6. Start nu het aanmeldprocedé op je headset, klik vervolgens op "Connect" en volg de instructies.

2 Headset met FRITZ!Fon verbinden

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menu "Settings" en druk op "OK".
  3. "Telephony" > "OK" > "DECT Headset" > "OK"
  4. Selecteer de beoogde headset en druk op "OK".

3 Oproepen met headset aannemen

Inkomende oproepen worden op de headset gesignaleerd met een beltoon en kunnen, net als bij draadloze telefoons, worden aangenomen door een toets in te drukken.

Met de verbonden FRITZ!Fon kun je ook oproepen aannemen door de groene beltoets (hoorn opnemen) of de softkey "Answer" lang ingedrukt te houden. Ook oproepen die alleen binnenkomen bij de FRITZ!Fon, kunnen worden doorgestuurd naar de headset door te beltoets of "Answer" lang ingedrukt te houden. Aan de headset en de FRITZ!Fon hoeven niet hetzelfde telefoonnummer worden toegewezen.

4 Oproepen met headset tot stand brengen

1. Toets het telefoonnummer in op de FRITZ!Fon of selecteer een vermelding uit het telefoonboek of de oproeplijst.
  2. Houd de beltoets (hoorn van de haak nemen) lang ingedrukt. Door de toets lang in te drukken wordt aan de FRITZ!Fon gesignaleerd dat de oproep via de verbonden headset moet gaan.
  3. Druk op de beltoets van de headset zodra je een signaal voor een inkomende oproep hoort. Vervolgens wordt de oproep tot stand gebracht met de tegenpartij.

Opmerking:Oproepen die tot stand worden gebracht door de beltoets van de headset lang ingedrukt te houden, staan niet in de oproeplijst van de FRITZ!Fon. Daarom is nummerherhaling alleen mogelijk door kort de beltoets in te drukken en niet via de oproeplijst.

5 Cijfers intoetsen en andere comfortfuncties gebruiken

Als je de headset cijfers wilt laten kiezen, om bijvoorbeeld een spraakcomputer van een telefonische klantenservice te bedienen of een pincode door te geven, kun je op de verbonden FRITZ!Fon de cijfers op intoetsen en laten kiezen door de beltoets lang ingedrukt te houden.

Andere comfortfuncties zoals het doorverbinden van het gesprek van de headset naar de telefoon, ruggespraak, wisselgesprek, driegesprek, een aankloppende oproep aannemen of afwijzen kunnen op de verbonden FRITZ!Fon met de rechtermenutoets via de opties worden gebruikt.

Bij sommige headsets kan de toets om oproepen aan te nemen ook worden gebruikt om een inkomende of uitgaande oproep of een lopende oproep van de verbonden FRITZ!Fon over te nemen.