Verbindingen met Teredo-protocol niet mogelijk

Via de internetverbinding van de FRITZ!Box is het niet mogelijk om met het Teredo-protocol verbindingen tot stand te brengen. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om via Easy Connect Windows Hulp op afstand te gebruiken of om Direct Access-verbindingen tot stand te brengen.

Oorzaak

• Om veiligheidsredenen blokkeert de FRITZ!Box UDP-poort 3544 als er een IPv6-Internetverbinding actief is. Daardoor kunnen toepassingen geen toegang tot internet krijgen via het Teredo-protocol. Ze kunnen dus ook niet de firewall van de FRITZ!Box omzeilen en Teredo gebruiken om hun eigen IPv6-verbinding tot stand brengen, in plaats van de bestaande IPv6-verbinding van de FRITZ!Box te gebruiken. De FRITZ!Box voldoet daarmee aan de gestandaardiseerde aanbevelingen voor thuisnetwerkapparaten (RFC 6169 paragraaf 3.1.3).

Opmerking:Teredo (RFC 4380) is een IPv6-tunnelingmechanisme dat is bedoeld om de transitie van IPv4 naar het IPv6-opvolgingsprotocol te vereenvoudigen. Teredo kapselt IPv6-datapakketten van Windows-computers in IPv4-datapakketten in en verzendt deze naar een Teredo-server van Microsoft, die de IPv6-datapakketten doorstuurt naar de eigenlijke bestemming.

Je kunt het probleem op verschillende manieren oplossen, afhankelijk of de toepassing alleen met of ook zonder Teredo kan worden gebruikt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Toepassing zonder gebruik van Teredo configureren

1. Configureer de toepassing zodat deze gebruikmaakt van de IPv6-verbinding van de FRITZ!Box in plaats van Teredo. Informatie over gebruik van de toepassing zonder Teredo krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

2 Teredo-filter in FRITZ!Box uitschakelen

Als de toepassing alleen met Teredo kan worden gebruikt, schakel dan het Teredo-filter van de FRITZ!Box uit:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filter".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik op "Global Filter Settings" om alle instellingen weer te geven.
  5. Schakel de optie "Teredo filter enabled" uit.