Knowledge Base-artikel #1564
FRITZ!DECT 200
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Push-service statusmeldingen van smarthomeapparaten laten versturen

Je FRITZ!Box kan je regelmatig E-mails sturen, zogenaamde push-service-mails, met daarin de toestand en de gebruiksgegevens van je smarthomeapparaat. Je kunt zelf bepalen over welke gebeurtenissen je wilt worden geïnformeerd en hoe vaak deze e-mails moeten worden verstuurd. De push-services zijn beschikbaar voor diverse functies.
De push-service stuurt, afhankelijk van de instellingen, e-mails met informatie over de prestaties, het verbruik, en de schakelstatus van het smarthomeapparaat.

Voorbeeld:
Je wasmachine is aangesloten op het slimme stopcontact, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200. Je wilt een e-mailmelding ontvangen zodra de wascyclus is voltooid, dat wil zeggen, wanneer de wasmachine overschakelt naar de stand-bymodus.

In deze handleiding gebruiken we dit voorbeeld om je een mogelijk toepassingsscenario te tonen en hoe je de pushservice moet configureren voor het smart thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Smarthomeapparaat configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaatbeheer" of "Apparaten en groepen".
  3. Klik bij het apparaat in kwestie op de knop  (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Automatisch schakelen".
  5. Schakel de optie "Switch off on standby" in en selecteer een vermogenslimiet en de duur.
  6. Klik op "OK" of "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Push-service configureren

E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Push-service".
  3. Klik op de link "Push-service instellen". Als de link niet wordt weergegeven, klik dan op het tabblad "Afzender".
  4. Voer je e-mailadres en het wachtwoord in.
  5. Klik op "Accountgegevens - meer instellingen (andere instellingen)".

Opmerking:Meestal vult de FRITZ!Box de volgende gegevens automatisch aan. Bij kleinere lokale providers moet je deze zelf invoeren. De benodigde gegevens krijg je van je e-mailprovider.

6. Voer je gebruikersnaam en de naam van de SMTP-server van je e-mailprovider in.
  7. Als de server niet bereikbaar is via poort 25, voer dan bij "Poort" de poort in waarmee de server communiceert, bijvoorbeeld 587.
  8. Als de server SSL ondersteunt, schakel da de optie "Deze server ondersteunt een beveiligde verbinding (SSL)" in.
  9. Schakel de optie "Versturen van e-mails testen na het toepassen van de instellingen" ("E-mailverzending na het toepassen van de instellingen testen") in. Als de optie niet beschikbaar is, wordt de testmail automatisch verstuurd.
  10. Klik op "Volgende" ("Verder") of "Toepassen" en volg de aanwijzingen van de wizard.
  11. De FRITZ!Box verstuurt nu een testmail naar je e-mailaccount.

Push-service voor "Smarthome" inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Push-service".
  3. Schakel "Smarthome" in en klik op de knop (bewerken).
  4. Schakel "Push-service actief" en "elke keer dat er wordt geschakeld" in.
  5. Klik op "OK" of "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Zodra de wasmachine na de ingestelde duur op stand-by onder de aangegeven vermogensdrempel komt, wordt het stopcontact automatisch uitgeschakeld. De push-service stuurt je dan een e-mail.