Knowledge Base-artikel #3269
FRITZ!DECT 210
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Functie "Schakelen bij geluid" voor FRITZ!DECT-stopcontact configureren

Functie "Schakelen bij geluid" voor FRITZ!DECT-stopcontact configureren

Je kunt het slimme stopcontact, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, zo configureren dat deze automatisch wordt in- of uitgeschakeld bij bepaalde geluiden. Het stopcontact schakelt bij klap-, klop- of andere naar keuze te configureren geluiden.

Je kunt bijvoorbeeld configureren dat het licht in je garage automatisch wordt ingeschakeld door voetstappen of stemmen en dat het licht na 10 minuten weer automatisch wordt uitgeschakeld.

Voorwaarden/beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Schakelen door klappen of kloppen configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen" of "Apparaatbeheer".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij het apparaat dat je wilt schakelen.
  4. Klik op het tabblad "Automatisch schakelen".
  5. Schakel de optie "Schakelen bij geluid" in.
  6. Schuif de regelaar onder "Gevoeligheid / geluidsniveau" naar de instelling die ervoor zorgt dat de gewenste schakeling wordt geactiveerd. De instelling is afhankelijk van de omgevingsgeluiden en de geluidssterkte zelf.
  7. Schakel de optie "Klappen / kloppen" in.
  8. Selecteer de periode voor de schakeling en bepaal hoe er moet worden geschakeld.
  9. Klik op "Toepassen" of op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Schakelen door zelf te configureren geluid

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen" of "Apparaatbeheer".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij het apparaat dat je wilt schakelen.
  4. Klik op het tabblad "Automatisch schakelen".
  5. Schakel de optie "Schakelen bij geluid" in.
  6. Schuif de regelaar onder "Gevoeligheid / geluidsniveau" naar de instelling die ervoor zorgt dat de gewenste schakeling wordt geactiveerd. De instelling is afhankelijk van de omgevingsgeluiden en de geluidssterkte zelf.
  7. Schakel de optie "Vrij configureerbaar geluid" in.
  8. Schuif de regelaar onder "Frequentiebereik" naar de instelling die ervoor zorgt dat de gewenste schakeling wordt geactiveerd. De instelling is afhankelijk van de omgevingsgeluiden en de geluidssterkte zelf.
  9. Voer bij "Duur" de waarde in voor de duur van het geluid waarmee je de schakeling wilt activeren. De geschikte waarde is afhankelijk van het soort geluid.
  10. Schakel de optie "Schakelen bij geluid" of "Schakelen bij rust/stilte" in.
  11. Selecteer de periode voor de schakeling en bepaal hoe er moet worden geschakeld.
  12. Klik op "Toepassen" of op "OK" om de instellingen op te slaan.